Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Verdieping: Interviewen voor je levensverhaal

5 april*9:30 am - 5:00 pm

Leer alles over interviewen van familieleden of andere betrokkenen van je verhaal, zodat je ze ongedwongen het hemd van het lijf kunt vragen. Kom naar de Verdieping: Interviewen voor je levensverhaal.

 

Leer goed interviewen

In jouw levensechte verhaal blik je terug op je leven of op een belangrijke gebeurtenis of periode in je leven. Of misschien werk je wel aan een verhaal over het leven van iemand anders. Goed kunnen interviewen is dan een ‘must’.

 

Om dat levensechte verhaal te vertellen, is het zinvol om met andere (hoofdrol)spelers in dat verhaal in gesprek te gaan. Zo’n gesprek helpt je om door de ogen van een ander te kijken. Of om informatie te verzamelen over een gebeurtenis van lang geleden.

Maar ja. Hoe zorg je ervoor dat het meer wordt dan een oppervlakkig gesprek over een gebeurtenis of periode die voor jou zo belangrijk is? Hoe voorkom je dat het gesprek stokt of zelfs helemaal stopt?

Herken je dit?

Een goed interview kan tot fantastische gesprekken leiden. Maar wat is een goed interview? En moet je het gesprek met je moeder, die ene buurman van lang geleden of je beste vriendin wel een ‘interview’ noemen of is het beter om te zeggen: ik wil eens met je praten over … (vul maar in).

En herken je deze vragen ook?

 • Hoe ga je ermee om als mensen niet met je over ‘dat ene’ onderwerp willen praten?
 • Hoe bereid je je voor, maak je aantekeningen tijdens het interview of neem je het gesprek op?
 • Hoe werk je het uit?
 • Welke afspraken maak je vooraf?
 • Hoe doen de ‘echte’ interviewers dat?

Dit ga je leren

Met inspirerende voorbeelden, praktische oefeningen en gedegen kennis, leer je wat er allemaal komt kijken bij een goed interview. Je gaat naar huis met tips, inspiratie en handige technieken om dat goede gesprek nu eens echt te gaan voeren.

schrijfworkshop interviewen voor je levensverhaal interviewtips

De schrijfcoach

Deze verdieping ‘Interviewen’ wordt gegeven door Trea. Trea studeerde journalistiek. Ze is auteur van het boek Kameel op de weg en schrijft momenteel aan haar tweede boek. Ze interviewt voor vakbladen en bedrijfsbladen, maar ook voor het levensechte familieverhaal dat zij zelf schrijft. Én ze is initiator van Humans of Zwolle.

Details

 • Deze verdieping ‘Interviewen voor het levensverhaal’ wordt gegeven door Trea
 • Op 5 april 2019, van 9.30 tot 17.00 uur
 • In het prachtige Dominicanenklooster in Zwolle
 • Deelname 167 euro, inclusief lunch / materiaal

Ja, ik wil! Schrijfworkshop Interviewen (5 april 2019)

 • Prijs: 167,00 € Aantal:
  €167 incl. BTW per persoon. Boekingsvoorwaarden: na betaling is je schrijfplek definitief. Restitutie is niet mogelijk. Je krijgt je geld wél terug als er minder dan 4 deelnemers zijn. Kun je op het laatst niet aanwezig zijn? Jammer! Je mag dan iemand anders in jouw plaats laten komen.
 • 0,00 €

Gegevens

Datum:
5 april
Tijd:
9:30 am - 5:00 pm
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

dominicanenklooster
zwolle, Nederland + Google Maps