Workshop: Zo breng je je verhaal tot leven

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop: Zo breng je je verhaal tot leven

10 juni*1:00 pm - 6:00 pm

Workshop: Zo breng je je verhaal tot leven

Leer alles over schrijven met metaforen en zintuigen. Kom naar de Verdiepingsworkshop: Breng je verhaal tot leven.

Je verhaal tot leven brengen 

Dus je schrijft een levensecht verhaal? En je hebt een berg informatie en feiten verzameld, anekdotes en gebeurtenissen beschreven en misschien zelfs al een verhaallijn opgezet?

Hartstikke belangrijk allemaal. Maar hoe breng je al die emoties, feiten, gebeurtenissen, namen, personen, anekdotes en gebeurtenissen nou echt tot leven?

Dit ga je leren

Als schrijver wil je niets liever dan je lezer in je verhaal trekken. Maar ja, hoe doe je dat?

Als schrijver heb je een flinke gereedschapskist tot je beschikking. Vaak zonder dat je het weet! In deze Verdiepingsworkshop zorgen we dat je weet welk gereedschap daarin ligt en hoe je het gebruikt om fantastisch te gaan schrijven.

Voor je het weet timmer je aan verhaal met al je zintuigen en boor je al je creativiteit aan op zoek naar een onvergetelijke metafoor. Dat maakt je verhaal levensecht tot op het bot.

Workshop: Zo breng je je verhaal tot leven

Metaforen

Een metafoor is een vergelijking, waarmee je lezer niet alleen begrijpt waar je over schrijft, maar het ook voelt of bijna letterlijk voor zich kan zien. Als iemand schrijft dat het geluid van de tandartsboor erg vervelend was, dan begrijp je best wat er bedoeld wordt. Maar wat gebeurt er met je als je dit leest:

Het geluid van de boor baant zich een weg door mijn hoofd, van mijn rechterbovenkies naar mijn hersens, zoals de gillende sirenes elke eerste maandag van de maand het oorverdovende alarm over de stad uitstorten.

Metaforen brengen gortdroge feiten tot leven, doorbreken het bestaande patroon en doen een beroep op ons creatieve vermogen. Dat is nogal wat. In de Verdieping gooien we alle schrijfremmen los en vind je metaforen om jouw verhaal tot leven te brengen.

Zintuigen

Vertel je in jouw verhaal dat een gebeurtenis mooi, verdrietig of spannend was? Of vertel je dat het eten lekker was op die mooie zonnige zomerdag? Dat is natuurlijk prima, maar het kan (veel) beter!

Hoe zou het zijn als jouw lezer het niet van jou hoort, maar het eten proeft, buikpijn krijgt van de spanning, de trein voorbij hoort denderen en alles wat jij vertelt als een film voor zich ziet? Dat kan door naast metaforen, door al je zintuigen in te zetten. Je vertelt dan niet dat het eten lekker was, maar je beschrijft precies hoe het rook en smaakte en hoe het voelde op je tong. Dan kan jouw lezer zelf de conclusie trekken dat het eten wel heel erg lekker moet zijn geweest.

In deze Verdiepingsworkshop zet je een dag lang alle zintuigen op scherp en breng je leven in jouw levensechte verhaal.

Workshop: Zo breng je je verhaal tot leven

Dit ga je leren

Deze dag staat bol van creativiteit en schrijfzin. Achteroverleunen is er niet bij. Houd er rekening mee dat je flink aan het werk wordt gezet. Je gaat stoeien met woorden en puzzelen met zinnen, totdat er een alinea staat om je vingers bij af te likken.

Je gaat naar huis met een berg inspiratie én met tenminste 2 uitgewerkte alinea’s die je zo in je verhaal kunt schuiven.

De schrijfcoach

Workshop: Zo breng je je verhaal tot leven

Deze verdieping ‘Breng je verhaal tot leven’ wordt gegeven door Trea. Trea studeerde journalistiek en is auteur van het boek Kameel op de weg. Momenteel schrijft ze aan haar tweede boek. Ze interviewt voor vakbladen en bedrijfsbladen, maar ook voor het levensechte familieverhaal dat zij zelf schrijft. Én ze is initiator van Humans of Zwolle.

Details

  • De workshop ‘Breng je verhaal tot leven’ wordt gegeven door Trea
  • Op 10 juni, van 13:00 uur tot 18.00 uur
  • In de prachtige (en nieuwe!) bibliotheek van Deventer
  • Deelname 167 euro, inclusief lunch / materiaal

 

Aanmelden

Meld je hier aan [klik hier]. Na betaling ben je zeker van je plek aan de schrijftafel. Tot dan!

Gegevens

Datum:
10 juni
Tijd:
1:00 pm - 6:00 pm
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

bibliotheek Deventer
Stromarkt 18
Deventer, 7411 PK Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.bibliotheekdeventer.nl
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

×

Bel of App ons gerust

× App ons