fbpixel
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass: Breng je verhaal tot leven

10 juni*1:00 pm - 6:00 pm

Hoe schrijf ik mijn levensverhaal - 5 schrijftips

Leer alles over schrijven met metaforen en zintuigen. Kom naar de masterclass: Breng je verhaal tot leven.

Je verhaal tot leven brengen 

Dus je schrijft een levensecht verhaal? En je hebt een berg informatie en feiten verzameld, anekdotes en gebeurtenissen beschreven en misschien zelfs al een verhaallijn opgezet?

Hartstikke belangrijk allemaal. Maar hoe breng je al die emoties, feiten, gebeurtenissen, namen, personen, anekdotes en gebeurtenissen nou echt tot leven?

Dit ga je leren

Als schrijver wil je niets liever dan je lezer in je verhaal trekken. Maar ja, hoe doe je dat?

Als schrijver heb je een flinke gereedschapskist tot je beschikking. Vaak zonder dat je het weet! In deze masterclass zorgen we dat je weet welk gereedschap daarin ligt en hoe je het gebruikt om fantastisch te gaan schrijven.

Voor je het weet timmer je aan verhaal met al je zintuigen en boor je al je creativiteit aan op zoek naar een onvergetelijke metafoor. Dat maakt je verhaal levensecht tot op het bot.

 Hoe schrijf ik mijn levensverhaal - 5 schrijftips

Metaforen voor je levensverhaal

Een metafoor is een vergelijking, waarmee je lezer niet alleen begrijpt waar je over schrijft, maar het ook voelt of bijna letterlijk voor zich kan zien. Als iemand schrijft dat het geluid van de tandartsboor erg vervelend was, dan begrijp je best wat er bedoeld wordt. Maar wat gebeurt er met je als je dit leest:

Het geluid van de boor baant zich een weg door mijn hoofd, van mijn rechterbovenkies naar mijn hersens, zoals de gillende sirenes elke eerste maandag van de maand het oorverdovende alarm over de stad uitstorten.

Metaforen brengen gortdroge feiten tot leven doen een beroep op ons creatieve vermogen. Dat is nogal wat. In de masterclass gooien we alle schrijfremmen los en vind je metaforen om jouw verhaal tot leven te brengen.

Zintuigen op scherp

Vertel je in jouw verhaal dat een gebeurtenis mooi, verdrietig of spannend was? Of vertel je dat het eten lekker was op die mooie zonnige zomerdag? Dat is natuurlijk prima, maar het kan (veel) beter!

Stel je voor

Hoe zou het zijn als jouw lezer het niet van jou hoort, maar het eten proeft, buikpijn krijgt van de spanning, de trein voorbij hoort denderen en alles wat jij vertelt als een film voor zich ziet? Dat kan door naast metaforen, door al je zintuigen in te zetten. Je vertelt dan niet dat het eten lekker was, maar je beschrijft precies hoe het rook en smaakte en hoe het voelde op je tong. Dan kan jouw lezer zelf de conclusie trekken dat het eten wel heel erg lekker moet zijn geweest.

In deze masterclass zet je een dag lang alle zintuigen op scherp en breng je leven in jouw levensechte verhaal.

Woorden geven smaak. Of een stuk kaas nu belegen smaakt, vermengd met room, mos en pekelwater of naar een gestreken boterham met een gele plak, dat is een wereld van verschil.

 Masterclass: Breng je verhaal tot leven

Dit ga je leren

Deze dag staat bol van creativiteit en schrijfzin. Achteroverleunen is er niet bij. Houd er rekening mee dat je flink aan het werk wordt gezet. Je gaat stoeien met woorden en puzzelen met zinnen, totdat er een alinea staat om je vingers bij af te likken.

Je gaat naar huis met een berg inspiratie én met tenminste 2 uitgewerkte alinea’s die je zo in je verhaal kunt schuiven.

De schrijfcoach

Masterclass: Breng je verhaal tot leven

Deze masterclass ‘Breng je verhaal tot leven’ wordt gegeven door Brenda, schrijfcoach van de schrijfweken en auteur van Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven.

Details

  • De masterclass ‘Breng je verhaal tot leven’ wordt gegeven door Brenda
  • Op 10 juni, van 13:00 uur tot 18.00 uur
  • In de prachtige schrijfvilla, in het hart van Bloemendaal
  • Deelname 167 euro, inclusief lunch / materiaal

Masterclass: Breng je verhaal tot leven Book Boost, in 2 dagen naar je boek, de Verdieping

Aanmelden

Meld je hier aan [klik hier]. Na betaling ben je zeker van je plek aan de schrijftafel. Tot dan!

Gegevens

Datum:
10 juni
Tijd:
1:00 pm - 6:00 pm
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

bibliotheek Deventer
Stromarkt 18
Deventer,7411 PKNederland
+ Google Maps
Site:
https://www.bibliotheekdeventer.nl
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

×

Bel of App ons gerust

× App ons