Programma Schrijfretraite Ibiza

Schrijf jouw vakboek!

Expertboek schrijven (én een schrijfretraite op Ibiza!)

‘Schrijf een boek over je bedrijf’, zei ik. Ze schudde driftig haar hoofd,  waarom een boek, waarom zij, wat heeft zij nu te vertellen?

Toen haar interne criticus uitgesproken was, zei ik: ‘Er is een Ibiza Business & Book Retreat voor ondernemers die net als jij doen waar ze 110% in geloven. Ondernemers met een goed verhaal. Inclusief een schrijfretraite op Ibiza. Dat is echt iets voor jou.’

Schrijfretraite Ibiza voor ondernemers die werken vanuit hun hart

 

Heb jij een knettergoed verhaal en wil je je kennis onderstrepen? Een boek vergroot je zichtbaarheid. Het is je allerbeste visitekaartje.

 

Hoe zou het voor je zijn als je boek voor jóu gaat werken?

 

Want je hebt een goed verhaal. Dat weet je zelf ook. Misschien ben je een tikkeltje eigenwijs maar hé, dat is logisch want je hebt ook een eigen visie.

 

Je hebt plezier in je werk. Absoluut! En je onderneemt vanuit hart en hoofd. Je barst van de expertise. Daar ligt het allemaal niet aan. En toch ben je minder zichtbaar dan je zou willen.

De oplossing? Schrijf je boek, en doe mee met het halfjaarprogramma Ondernemers Met Een Goed Verhaal.

Schrijf je boek (en krijg de aantrekkingskracht van magneet!) 

Er zijn al heel wat coaches en ondernemers die een boek schreven over hun vak. Het gevolg? Een behoorlijke voorsprong. Een boek geeft je business namelijk een boost. Auteurs worden gezien als experts. Voordat je het weet, word je gevráágd voor lezingen binnen je vakgebied. Als je dat wilt, lees dan verder.

Je bent waarschijnlijk beter dan je concurrent. Toch? Maar dat weet jouw potentiële klant niet! Als die kiest gaat hij voor de persoon die het meest zichtbaar is.Terwijl jouw potentiële klant het boek van je vakgenoot leest, verdwijn jij pagina na pagina verder naar de achtergrond. Help! Dat is wel het laatste wat je wilt.

Je vakboek schrijven, dát zorgt voor klanten 

Je boek schrijven is hét middel om jouw ambitie kracht bij te zetten: kennis delen met de wereld. Dat is toch wat je wilt? Nou dan! Schrijf je vakboek. Want wie deelt, vermenigvuldigt. Bovendien: auteur zijn heeft de aantrekkingskracht van magneet. Het zorgt voor klanten. En dat is wat je wilt natuurlijk! Auteur zijn, trekt klanten aan. 

Wat je doet, doe je met overgave en vanuit je hart. Dat komt omdat je uit ervaring spreek want naast je vakkennis heb je ook een persoonlijk verhaal. Door dat verhaal te delen, gaan klanten voor je kiezen. Jij bent namelijk origineel in jouw vakgebied. Jij bent een Ondernemer Met Een Goed Verhaal. 

Wil je jezelf op de kaart zetten en je kennis delen? Schrijf je boek en doe mee aan dit unieke halfjaarprogramma.

 

Schrijfretraite Ibiza Ondernemers Met een Goed Verhaal

Schrijfretraite Ibiza Ondernemers Met een Goed Verhaal

Wat kan je verwachten?

De Business & Book Retreat op Ibiza is slechts een onderdeel. Het gehele programma loopt van januari 2019 tot en met juni 2019 en is schrijf- en businesscoaching ineen. 

19 jan 2019: de Business & Book Day #1 in Haarlem. Je ontmoet Brenda van Es en de andere ondernemers. Je zet de eerste stappen richting je boek. Je krijgt handvatten om je bedrijf steviger neer te zetten door jouw ‘marketingclaim’ te bepalen. We sluiten de dag af met een diner. Dat biedt direct de mogelijkheid om met elkaar reisafspraken te maken, samen een auto te huren etc.

feb 2019: briefing voor de conceptkaft van je boek. Je schrijft dit onder begeleiding. Het gaat je enorm helpen bij het vormgeven van je verhaal. Misschien voelt het vreemd voor je om hiermee te beginnen, maar je zult zien dat intuïtie en kennis hier hand in hand gaan. Je ontvangt je conceptkaft later in dit halfjaarprogramma.

maart 2019: de Business & Book Day #2 in Haarlem, een intensieve één-op-één ochtendsessie met Brenda. Je maakt het frame-work voor jouw boek. Je weet waar de kern waar je verhaal zit en gaat naar huis met de blauwdruk van je boek. En dat niet alleen. Je business en je boek gaan elkaar steeds meer versterken.

april 2019: één-op-één Skypecall, book- en businesscoaching. Vooraf ontvang je een vragenlijst want over je business schrijven betekent dat je ongetwijfeld (!) eigenwijze, verfrissende ideeën hebt over jouw vakgebied. Wat werkt volgens jou wel en wat niet? Gebruik je een methode? Waarom doe je de dingen zoals je ze doet? Wat is jouw persoonlijke verhaal? Hoe raakt jouw verhaal je business? We gaan al die facetten langs zodat je helemaal klaar bent voor de retreat op Ibiza.

mei 2019: de vijfdaagse Business & Book Retreat op Ibiza. In het noorden, het rustige deel van het eiland, gaan we aan de slag met je boek. Je gaat er onder begeleiding van book- en businesscoach Brenda van Es werken aan de structuur, boekmarketing en je lezersbelofte. Daarnaast krijg je feedback op je teksten en zijn er persoonlijke sessies.

juni 2019: één-op-één Skypecall met Brenda. Daarin bespreken jullie de boekplannen voor de komende periode. Als je dat wilt, is schrijfcoaching op afstand mogelijk (meerkosten).

optioneel maart 2020: (zeer aan te raden, als stok achter de deur): meedoen met hét boeklanceringsfeest LEVENSECHT (jaarlijks in maart)

Waarom meedoen?

In de Ibiza Business & Book Retreat schrijf je waarom je doet wat je doet. Je schrijft vanuit vertrouwen, omdat je haarscherp ziet welke kansen je hebt opgepakt om daar te komen waar je vandaag de dag bent.

 • Je volgt een uniek programma (nergens anders te volgen) met de focus op je bedrijf en jouw persoonlijke verhaal (deze combinatie maakt dit traject zo bijzonder want het gaat NIET sec over vakkennis/experttips).
 • We gaan aan de slag met de structuur voor je boek, het allerbelangrijkste als het op schrijven aankomt.
 • Ibiza is hét eiland van de relaxmodus en daar ga jij 100% de vruchten van plukken!
 • Je krijgt alle tijd en rust om te schrijven. Dat komt je schrijfkracht ten goede.
 • Je krijgt business- én schrijfcoaching, beide zul je nodig hebben om het tot een succes te maken.
 • We zijn met een gemengde groep ondernemers die net als jij ook hun business story willen vastleggen. Over inspiratie gesproken!

 

Business & Book Retreat op Ibiza

dag 1

Inventariseren & structuur

Schrijfretraite Ibiza Ondernemers Met een Goed Verhaal

Intensieve en verrassende dag (van 10-20 uur). Waar gaat je boek in essentie over? Waar raakt je business jouw persoonlijke verhaal?

dag 2

Lezersbelofte

Wat gaat je lezer lezen in je boek? Deze brainstormsessie gaat je 100% zeker verrassen! Je werkt direct de resultaten uit.

dag 3

Voorwoord & flaptekst

Het voorwoord en de flaptekst raken het bestaansrecht van een boek. Waarom móet jouw boek er komen?

dag 4

Boekmarketing

Als je kennis overdraagt met je boek, wil je dat het klanten oplevert. Hoe (en waar) gaat je boek voor jou werken? ‘s Middags vrij.

dag 5

Persoonlijke coachsessies

 

Alle ruimte voor jouw verhaal: persoonlijke coachingsessies met Brenda van Es.

Wil je mee? Neem contact op!

Plek voor 8 ondernemers

Bezinningsretraite op Mallorca - Brenda van Es

Deelnemen aan het halfjaarprogramma incl. retraite op Ibiza? Vraag het intakegesprek aan met Brenda van Es via info@100jaarnavandaag.com of bel 064 3117019.

Er is plek voor 8 deelnemers > LAAT WETEN WAAROM JIJ MEE WILT
(een intakegesprek maakt onderdeel uit van dit proces)

Waarom een INTAKEGESPREK? denk je misschien? Nou, niet om te horen hoeveel schrijfervaring je hebt. Ook niet om te kijken of je goed kunt vertellen over wat voor een ge-wel-dige succesvolle ondernemer je bent. En al helemaal niet om je een schrijfopdracht te geven (bijvoorbeeld om te kijken of je zonder spelfouten schrijft).

Wél om te kijken of je aansluit bij dit unieke programma ‘ondernemers met een goed verhaal’.

Je schrijft deze week wie je bent, wat je doet, hoe je passie ontstond, over de kennis en kunde die je over wilt brengen aan je lezer.

Ben jij ondernemer die iets geweldigs doet en waar je 110% in gelooft? Wil je dat verhaal vastleggen in een boek, laat dan absoluut van je horen!

Er is plek voor 8 ondernemers (inschrijving 2019 is geopend!)

Investering

Herken je je in het profiel? Kijk je ernaar uit om met andere ondernemers de Ibiza Business & Book Retreat te beleven? Wil je helemaal uit je dagelijkse business stappen en heerlijk ontspannen aan je boek werken? Meld je dan snel aan. Er zijn maar 8 plekken. De investering is € 3700,- excl. btw. Dit is inclusief verblijf, lunches en 2 diners. De vlucht en overnachting zijn niet inbegrepen.

 • Investering 3700,- excl. btw
 • Incl. overnachtingen (privékamer), ontbijt, lunch en 2 diners (eerste en laatste avond)
 • Excl. vlucht / lokaal transport / verzekeringen
 • Extra overnachting 250 euro p.p.p.n

Wat krijg je?

Vooraf (Haarlem):

 • Business & Book Day, plus diner
 • Persoonlijke boeksessie
 • Skypegesprek van 1 uur

Tijdens (Ibiza):

 • verblijf (privékamer)
 • ontbijt, lunch, 2 diners (eerste en laatste avond)
 • 5 cursusdagen
 • verrassend programma, intensieve begeleiding
 • ontwerp omslag van je boek

Erna:

 • Skypegesprek van 1 uur