Programma Schrijfretraite Ibiza

Schrijf een boek over jouw business!

Expertboek schrijven

‘Schrijf een boek over je bedrijf’, zei ik. Ze schudde driftig haar hoofd,  waarom een boek, waarom zij, wat heeft zij nu te vertellen?

Toen haar interne criticus uitgesproken was, zei ik: ‘Er is een Ibiza Business & Book Retreat voor ondernemers die net als jij doen waar ze 110% in geloven. Ondernemers met een goed verhaal. Inclusief een schrijfretraite op Ibiza. Dat is echt iets voor jou.’

Schrijfretraite Ibiza: ondernemers die werken vanuit het hart

 

Heb jij een knettergoed verhaal en wil je je kennis onderstrepen? Een boek vergroot je zichtbaarheid. Het is je allerbeste visitekaartje.

 

Hoe zou het voor je zijn als je boek voor jóu gaat werken?

 

Want je hebt een goed verhaal. Dat weet je zelf ook. Misschien ben je een tikkeltje eigenwijs maar hé,  je hebt ook een eigen visie.

 

Je hebt plezier in je werk. Absoluut! En je onderneemt vanuit hart en hoofd. Je barst van de expertise. Daar ligt het allemaal niet aan. En toch ben je amper zichtbaar.

De oplossing? Deel je kennis, schrijf je boek.

 

deel jouw kennis met de wereld.
schrijf je boek! 

Er zijn al heel wat coaches en zzp’ers die een boek schreven over hun vak met als gevolg: een behoorlijke voorsprong. Een boekenboost voor je business.

Ze worden gevráágd omdat je de liefde voor het vak voelt, bovendien onderstreept het ook hun autoriteit binnen datgene wat ze doen. Iemand die een boek heeft geschreven, zal het weten – zo wordt vaak gedacht.

Want je verhaal vastleggen, je levensechte kennis tot een boek kneden, betekent dat je een ondernemer bent die tijd maakt om waardevolle kennis vast te leggen en dát maakt je ook nog eens een persoon met doorzettingskracht.

Kom maar op met jouw boek!

Wat kan je verwachten?

De Business & Book Retreat op Ibiza is slechts een onderdeel. Het gehele programma loopt van januari 2019 tot en met juni 2019. Inschrijven mogelijk.

jan 2019: Je ontmoet Brenda van Es en de andere ondernemers tijdens de Business & Book Day (in Haarlem). Daar maak je al de eerste stappen richting je boek. En het is direct de mogelijkheid om met elkaar reisafspraken te maken, een auto te huren etc. 

februari 2019: Er is geen template voor een boek, gelukkig niet! Tijdens een één-op- één brainstormsessie (Haarlem) met Brenda maak je het frame-work voor het jouwe. Zo ontdek waar je verhaal zit en ga je naar huis met de blauwdruk van je boek. En dat niet alleen. Je weet ook voor wie je schrijft, over welk onderwerp en met welke structuur je wilt gaan werken!

april 2019: Vooraf vindt er nog een één-op- één Skypecall plaats zodat je helemaal klaar bent voor de retreat.

mei 2019: Op Ibiza vindt de 5-daagse Business & Book Retreat plaats op een prachtige locatie.

juni 2019: Na de Ibiza Business & Book Retreat volgt een één-op- één Skypecall met Brenda van Es. Daarin bespreken jullie je boekplannen voor de komende periode. Als je dat wilt, is schrijfcoaching op afstand mogelijk (meerkosten).

optioneel eind 2018: (zeer aan te raden, als stok achter de deur): je boeklanceringsdatum plannen.

Waarom meedoen?

In de Ibiza Business & Book Retreat schrijf je waarom je doet wat je doet. Je schrijft vanuit vertrouwen, omdat je haarscherp ziet welke kansen je hebt opgepakt om daar te komen waar je vandaag de dag bent.

 • Je volgt een uniek programma (nergens anders te volgen) met de focus op je bedrijf en jouw persoonlijke verhaal (deze combinatie maakt dit traject zo bijzonder want het gaat NIET sec over vakkennis/experttips).
 • We gaan aan de slag met de structuur voor je boek, het allerbelangrijkste als het op schrijven aankomt.
 • Ibiza is hét eiland van de relaxmodus en daar ga jij 100% de vruchten van plukken!
 • Je krijgt alle tijd en rust om te schrijven. Dat komt je schrijfkracht ten goede.
 • Je krijgt de schrijfcoaching die je nodig hebt om je boek tot een succes te maken.
 • We zijn met een gemengde groep ondernemers die net als jij ook hun business story willen vastleggen. Over inspiratie gesproken!

 

Jouw schrijfweek op Ibiza

dag 2

Aankomstdag

De schrijfretraite heeft veel verrassende elementen, het effect daarvan is groot. Daarom hieronder in een notendop wat je tijdens de schrijfretraite kunt verwachten.

dag 2

intensieve dag

10-20 uur: waar gaat je boek over (inventariseren)
Lunch op locatie

dag 3

intensieve dag

10-20 uur: waar gaat je boek over (inventariseren)
Lunch op locatie

dag 4

De vierde dag

10-14 uur (vrije middag)
blauwdruk van je boek & lezersbelofte & inhoudsopgave

j
dag 5

De vijfde dag

10-14 uur (vrije middag) Coachingsessies

j
dag 6

De zesde dag

10-14 uur

10-14 uur (vrije middag)
Schrijfplan
Einde om 14 uur

}
LAAT WETEN WAAROM JIJ MEE WILT

Er is plek voor 8 deelnemers

JOUW INVESTERING

 • Investering 3700,- excl. btw
 • Incl. overnachtingen (privékamer), ontbijt, lunch en 2 diners (eerste en laatste avond)
 • Excl. vlucht / lokaal transport / verzekeringen
Er is plek voor 8 deelnemers > LAAT WETEN WAAROM JIJ MEE WILT
(een intakegesprek maakt onderdeel uit van dit proces)

Waarom een INTAKEGESPREK? denk je misschien? Nou, niet om te horen hoeveel schrijfervaring je hebt. Ook niet om te kijken of je goed kunt vertellen over wat voor een ge-wel-dige succesvolle ondernemer je bent. En al helemaal niet om je een schrijfopdracht te geven (bijvoorbeeld om te kijken of je zonder spelfouten schrijft).

Wél om te kijken of je aansluit bij dit unieke programma ‘ondernemers met een goed verhaal’.

Je schrijft deze week wie je bent, wat je doet, hoe je passie ontstond, over de kennis en kunde die je over wilt brengen aan je lezer.

Ben jij ondernemer die iets geweldigs doet en waar je 110% in gelooft? Wil je dat verhaal vastleggen in een boek, laat dan absoluut van je horen!

Er is plek voor 8 ondernemers (inschrijving 2019 is geopend!)

Investering

Herken je je in het profiel? Kijk je ernaar uit om met andere ondernemers de Ibiza Business & Book Retreat te beleven? Wil je helemaal uit je dagelijkse business stappen en heerlijk ontspannen aan je boek werken? Meld je dan snel aan. Er zijn maar 8 plekken. De investering is € 3700,- excl. btw. Dit is inclusief verblijf, lunches en 2 diners. De vlucht en overnachting zijn niet inbegrepen.

 • Investering 3700,- excl. btw
 • Incl. overnachtingen (privékamer), ontbijt, lunch en 2 diners (eerste en laatste avond)
 • Excl. vlucht / lokaal transport / verzekeringen
 • Extra overnachting 250 euro p.p.p.n

Wat krijg je?

Vooraf (Haarlem):

 • Business & Book Day, plus diner
 • Persoonlijke boeksessie
 • Skypegesprek van 1 uur

Tijdens (Ibiza):

 • verblijf (privékamer)
 • ontbijt, lunch, 2 diners (eerste en laatste avond)
 • 5 cursusdagen
 • verrassend programma, intensieve begeleiding
 • ontwerp omslag van je boek

Erna:

 • Skypegesprek van 1 uur

Pin It on Pinterest

Share This