Vakweek voor professionals

Levensechte verhalen schrijven heeft iets magisch.

Het verbindt, ontleedt, heldert op en geeft door. Wij geloven in de kracht van verhalen, en het doorgeven ervan. Net als jij. Onze kennis in het vak en onze ervaring delen we graag met mensen die werk van verhalen maken en er professioneel mee werken. Daarom is er een vakweek voor levensverhaalprofessionals in Spanje.

VOOR WIE?

Misschien ben je al jaren bezig als levensverhaalschrijver en wil je expertise aanscherpen (goed idee!), of je wilt beginnen met het schrijven van levensverhalen en jezelf een vliegende start geven (ook een goed idee!). Misschien werk je bij een bedrijf of een goed doel op de communicatieafdeling waar je met storytelling te maken hebt waarin verhalen van mensen van essentieel belang zijn om de boodschap over te brengen. 

Allemaal mogelijkheden. Je bent van harte welkom want iedereen die met verhalen werkt, krijgt een boost tijdens deze vakweek.

WAAROM?

Waar je misschien ooit eens begon met het schrijven van een levensboek intieme kring, weet je inmiddels dat het schrijven van een levensecht verhaal een vak op zich is met veel verschillende disciplines. Soms ben je historicus, de andere keer de begripvolle alerte interviewer, en weer een andere keer ben je eindredacteur.

Door al die disciplines is het moeilijk een cursus te vinden die aansluit bij dat wat je doet. Daarom bieden we als enige in Nederland en België een vakweek aan voor levensverhaalschrijvers. Een inspirerende professionele week die jouw expertise een boost geeft.

 

Gun jezelf een expertise boost tijdens de Vakweek van Levensverhaal professionals 

Inhoud

Tijdens de vakweek word je meegenomen in de wereld van levensverhalen door drie experts binnen dit vakgebied.
Je leert over:

De ©ES methodiek, Eerst Structuur (door: Brenda van Es, 100jaarnavandaag.nl)

De methode die je helpt om rode draden en structuren te vinden. Niet elk verhaal laat zich vangen volgens een standaardtemplate. Daarom is het zo belangrijk om goed naar je klant te luisteren en te weten hoe je niet schrijft wat verteld wordt, maar dat je een keuze maakt in hetgeen je vastlegt. Alleen daardoor vang je de essentie van het verhaal.

workshops door Brenda van Es
1) verliezen in alle informatie of toch liever Eerst Structuur?
2) levensverhalen schrijven als beroep
3) de 5 grootste valkuilen waar jij niet in trapt

Interviewtechnieken (door: Servaas Snoeijers, Chapel Media)

Een goed interview kenmerkt zich door te zoeken naar de kern, de essentie van het verhaal. Empathisch en vlijmscherp interviewen, dat is een kunde die je gaat leren. Hoe doe je dat en wat voor kennis heb je daarvoor nodig?

workshops deze week:
1) het leven lospeuteren
2) waarom jouw hoofdpersoon je dat ene verhaal graag vertelt (en het andere niet)
3) de 7 beste interviewtechnieken die iedereen moet kennen (en die je ook gaat toepassen)

Familieopstellingen

Binnen het verhaal dat jij te schrijven hebt over je hoofdpersoon gaat het om de rol van hem of haar binnen een familie, de familiemotto’s, de stamboomfeiten én de gebeurtenissen in een leven. Dát bij elkaar, dat is waar het verhaal zich laat vinden. Dáár zitten drijfveren, verlangens en ambities verstopt. De basis van familieopstellingen kennen en toepassen is daarom essentieel bij het schrijven van een levensverhaal.

workshops deze week:
1) de in en outs van een familieopstelling
2) hoe je jouw hoofdpersoon snel plaatst en wat het je oplevert
3) een opstelling zodat je het ziet en ervaart<

Beroemde schrijvers van een levensverhaal

Afkijken bij bekende schrijvers is mooi, maar nóg beter is het als geheimen onthuld worden tijdens een workshop. Waarom kiezen ze voor bepaalde schrijfvormen, wat levert dat op?

workshops deze week:
1) afkijken bij de profs

Dé volledige vakweek voor schrijvers van levensechte verhalen

MAX 8 DEELNEMERS

Verblijf

Je verblijft in de schrijfvilla aan de flanken van de Sierra Nevada, 10 kilometer van de prachtige stad Granada. Een unieke locatie met elke avond een magische zonsondergang. Natuurlijk gaan we ook een avond naar Granada voor een tapas-avond en/of Flamenco.

Meedoen omdat..

  • je alle expertise in één keer aangereikt krijgt
  • je jezelf omringt met professionals uit je vak
  • je kennis over het schrijven van levensechte verhalen uitbreidt
  • je andere levensverhaalprofessionals treft; dát inspireert
  • je in een heerlijke Spaanse schrijfomgeving bent, weg van (t)huis

Waar?

Je vliegt naar Malaga. De schrijfvilla ligt op ongeveer 1,5 uur rijden. Transavia, Vueling en Ryanair vliegen op Malaga, Spanje. Als je dat wilt, halen we je op bij de luchthaven (meerprijs) of geven we je een tip voor een goed en goedkoop autoverhuurbedrijf.

Voor wie?

De vakweek is voor iedereen die het schrijven van verhalen geïnteresseerd is. Of je nu levensverhalen schrijft, of daarmee wil beginnen, deze vakweek biedt je aanscherping binnen jouw vakgebied!

TIP! De cursus begint op de eerste dag om 10:00 uur, en eindigt op de laatste dag rond 15:30 uur. Wil je een dag eerder komen, dat kan (meerprijs). Op de laatste dag kun je terug rond 19-20 uur. Houd hier rekening mee bij het boeken van je vliegticket. 

Annuleringsvoorwaarden
Wie uiterlijk 10 weken voor aanvang van de schrijfweek annuleert, krijgt 50% van het totaalbedrag terug. Wie tussen 10 en 8 weken voor aanvang annuleert, krijgt 40% van het totaalbedrag terug. En tussen de 8 en 6 weken 30%. Wie daarna annuleert, is het gehele bedrag verschuldigd. Altijd onder inhouding van 95 euro administratiekosten per persoon. Je vindt de boekingsvoorwaarden (hier)

Doorgang
De schrijfweken van dit jaar gaan allemaal door. Als er minder dan drie deelnemers zijn, hebben we het recht de schrijfweek te verplaatsen naar Granada.