fbpixel

Dit zeggen de cursisten

 • "Heerlijke setting, met de voeten in het zwembad, tapas en ludieke schrijfopdrachten. Goed voor een vervolg!"

  ★★★★★


 • "Houd alsjeblieft een kamer voor mij vrij bij de vervolgweek! Zoveel zin in het schrijven dat ik alleen maar ‘ja’ kan zeggen tegen nóg zo'n fantastische schrijfweek."

  ★★★★★


  Marleen

 • "Het was echt geweldig. Heb een fantastische schrijfretraite gehad, en flinke stappen gezet!"

  ★★★★★


  Ria

 • "De week in Andalusië is veel meer dan een schrijfretraite. De methode is echt een must voordat je gaat schrijven aan je boek!"

  ★★★★★


  Monique

 • "Het was boven verwachting! Onder de Spaanse zon kon ik eindelijk schrijven wat ik al jaren in mijn hoofd en hart heb zitten. Dankzij de ©ES methode. Ik kan het iedereen aanraden!"

  ★★★★★


  Suzanne

 • "Na jaren omzwervingen in het schrijfworkshop-landschap heb ik eindelijk een plan voor mijn boek. Voor de eerste keer weet ik waar naar toe moet werken. Deze week, geleid door een no nonsense Brenda van Es, is een blijvende openbaring. I’ll be back!"

  ★★★★★


  Hendrik

 • "Nooit kunnen vermoeden wat een schrijfweek in deze setting teweeg brengt. Een professionele opzet en prachtige medecursisten, dat is pas synergie!"

  ★★★★★


  Jacqueline

 • "Zonder deze week had ik nooit het inzicht gekregen dat nodig is voor het schrijven van het boek. Genoten van elk moment."

  ★★★★★


  Gea

 • "De schrijfweek in Andalusië was in 1 woord: geweldig. Daags na terugkeer kwam ik bij een vriend en zonder dat ik iets gezegd had, keek hij mij aan: ‘Daar is iets moois gebeurd in Spanje!’

  ★★★★★


  Paul

 • "Met haar opmerkelijke mensenkennis heeft ze mij rake en persoonlijke adviezen gegeven voor mijn boek. Ik ben echt het licht gaan zien."

  ★★★★★


  Harriet

 • De schrijfweek in Spanje met toegewijde coaching hebben mijn levensverhaal in een ander licht gezet. Dank je wel lieve Brenda, voor je passie, je humor, enthousiasme en betrokkenheid.


  Desiree

 • Genoten van elk moment! Wat een schrijfbelevenis is dit.


  Gea

 • Net terug van een fantastische schrijfweek. Het was boven verwachting. Eindelijk kan opschrijven wat ik al jaren in mijn hoofd en hart heb zitten. Dankzij de ©ES methode van Brenda. Ik kan het iedereen aanraden!


  Suzanne

 • "Inspirerend en leerzaam, gecombineerd met deskundige coach. Op naar mijn boek!"


  Frank

 • De ©ES methode is een must voordat je gaat schrijven. Brenda leidt je naar een wereld vol magie binnen die onverbiddelijke structuur. Geweldig!


  Monique

 • #1 Een schrijfweek in Spanje in een schrijfvilla waar je je meteen thuis voelt.
  #2 Schrijfoefeningen & ‘n map vol schrijftips.
  #3 Een dosis individuele aandacht voor ieders’ specifieke stukje.
  Drie superingrediënten voor een fijne en leerzame week die mij veel inspiratie heeft gegeven. Brenda, bedankt!


  Sonja

 • Ik kwam met chaos in mijn hoofd en vertrok met een flaptekst en structuur voor mijn verhaal. Super!


  Concetta

 • Ik ga naar huis met een flaptekst en een structuur voor mijn levensverhaal. Ik weet waaraan een openingszin moet voldoen, ken het belang van een goede dialoog en beschik over diverse manieren om een verhaal boeiend te maken. Het belangrijkste voor mij is dat Brenda mij heeft laten ervaren dat ik creatief kàn schrijven en dat ik effectief een verhaal te vertellen heb..!


  Concetta

 • Terug van een weekje schrijven. Maar niet zomaar schrijven. Nee, met heel veel deskundige tipsleer je hoe je het best je eigen levensverhaal kunt schrijven. Ik had niet gedacht dat er zoveel bij komt kijken als je je verhaal mooi, leuk en pakkend wilt schrijven.

  Zeker een aanrader.


  Thea

 • I was born in the Netherlands and have lived in New Zealand and Australia for 60 years. I speak Dutch but write in English. I was promised a course that would help me write my Lifestory. I am used to writing business reports and have not often written creatively. Brenda has provided me with a practical set of tools and tips to get started, I am confident my book will be so much better using my new skills. In conclusion Brenda offers youpersonal coaching during the course to get structure in your story I am ready to go and highly recommend this course if you want to write, whatever form you choose.


  Reinier

 • Ik had zoveel verhalen in mijn hoofd maar er was nooit de rust om te beginnen. Ik had een zetje nodig. Die heb ik gekregen op een heel inspirerende manier.


  Antoinette

 • Ik heb zoveel verhalen in mijn hoofd maar er was nooit de rust om te beginnen. Ik had een zetje nodig. Die heb ik gekregen op een heel inspirerende manier.Aan de voet van de Sierra Nevada, oh wat is het daar mooi, heb ik ontzettend veel geleerd tijdens deze schrijfweek.


 • Brenda helpt je om de verhaallijn scherp te krijgen. Dit wisselt ze na een stukje theorie af met opdrachten die gevolgd wordt door waardevolle feedback van haar en de mede-cursisten. Of je nou een levensverhaal wilt schrijven of wilt toespitsen op een bepaalde tijd in je leven, het is beiden mogelijk. De persoonlijke aandacht was er de hele week en hielp mij goed op weg. En dat alles in Zuid-Spanje. Een cadeau aan jezelf.


  Emma

 • Een zalige schrijfweek in de Sierra Nevada vlakbij Granada waar je verhaal wordt aangescherpt. Brenda structureert, verbetert, doet suggesties. Alles met veel enthousiasme maar vooral heel professioneel.
  Soms word je letterlijk naar je verleden terug gekatapulteerd, de ene keer roept het een lach op, de andere keer een traan. En dat in de geweldige schrijfvilla in de bergen. Twijfel je nog? Gewoon doen!


  Kathleen

 • Ik heb veel gehad aan de verschillende opdrachten die we kregen. Wat ik heel prettig vond, is dat je telkens teruggebracht wordt naar de focus, naar je structuur. Ik kan nu met de rode draad van mijn verhaal aan de slag. Tijdens het nabespreken van de dagelijkse schrijfopdracht krijg je direct de punten terug waarop je moet letten. Daar heb ik veel aan gehad. Het was een heerlijke week!


  Ludia

 • Wat mij aansprak is dat je niet per se schrijverservaring hoeft te hebben. Ik liep al jaren met het plan rond om een boek te schrijven maar wist niet hoe ik moest beginnen. In de schrijfweek heb ik dat geleerd: eerst een structuur opzetten en dan pas schrijven. De indeling, de flap en het eerste hoofdstuk zijn af. We hebben veel tips gekregen waar ik verder mee kan op een manier die bij mij past!


  Mariëtte

 • Onze sessie kan zo beginnen”, ik zie het nog binnenkomen op mijn iPad. Persoonlijke aandacht, leerzame groepslessen, leuke groep, inspirerende omgeving, lekker eten, goede wijn en begeleiding van een professionele en enthousiaste schrijfcoach – dat is wat je te wachten staat als je deelneemt aan de week ‘100 jaar na vandaag’. Na 40 jaar werken als psychologe, 20 jaar beeldend kunstenaar voel ik me nu ook nog een beetje een schrijfster! Dank je wel Brenda!


  Tatiana

 • Als je van schrijven houdt, met de hand en op papier, is er eigenlijk geen fijnere vakantie te bedenken. Je leert met Brenda’s verrassende en creatieve opdrachten herinneringen uit jouw leven ordenen en beschrijven. Ook de minder mooie, de nog steeds moeilijke.
  Zo krijg je niet alleen stevige grip op je materiaal, maar ook nog eens een flinke dosis inspiratie. Heerlijk!


  Annette

 • Een leerzame week! Er waren toch wel een heel aantal dingen die ik niet wist; welke zinnen zijn goed bruikbaar als beginzin, welke tijd gebruik je, hoe wissel je korte en lange zinnen af, hoe bouw je een structuur etcetera. Zeker ook heel goed dat er persoonlijk mee gegaan wordt met je verhaal. Dat helpt helpt om je verhaal goed op papier te zetten.


  Hilde

 • Eerst een interessante Minicursus, daarna een unieke Dagcursus en uiteindelijk ‘schrijven onder de Spaanse zon’. Deze belevenissen heb ik mogen ervaren onder deskundige leiding van “onze” Brenda. Door haar enthousiaste en inspirerende begeleiding en aandacht is 2015 een schrijfjaar voor mij geworden. Ook zeker namens onze schrijfgroep uit Andalusië : Brenda, bedankt…!


  Doortje

 • Elke dag heeft de schrijfweek mij gevoed om mijn boek verder vorm te gaan geven. Het gaat mij na deze week met het schrijfgereedschap dat ik hier heb gekregen, gewoon lukken.
  Hier krijg je ruggengraat, waardoor ik kan zeggen: mijn boek, die komt er, 100%.


  Mercedes

 • Door deze schrijfweek is mijn interesse en motivatie om te gaan schrijven alleen maar groter geworden. Het gevarieerde, verrassende programma heeft mij veel inspiratie gegeven. Alles bij elkaar; de professionaliteit van de docent, de groep, de locatie en de gastvrijheid hebben bijgedragen tot een fantastische week. Het was voor mij een heel leerzaam avontuur onder de Spaanse zon met Brenda als grote inspirator.


  Conny

 • Of je nu veel, weinig of nooit hebt geschreven, een week in een schrijfvilla met heerlijk eten, een topdocent en aangenaam gezelschap overtreft ieders (schrijf)verwachtingen. De juiste dosering van schrijftips en theorie, net genoeg om je weer met frisse blik op een nieuwe opdracht te storten; de adequate en snelle feedback waardoor je snel verder kan; het schrijven en de omgeving. Ik heb al heel wat schrijf- en dichtweekends elders meegemaakt maar kan DEZE van harte aanbevelen!


  Sienie

 • Voor het eerst heb ik echte diepgang in een cursus meegemaakt. En wat voor een cursus. Onder begeleiding van een bevlogen, inspirerende, motiverende Brenda van Es heb ik in Granada (samen met mijn mede-cursisten & zus) een schrijfbelevenis meegemaakt. Niet alleen de schrijfoefeningen die varieerden waren een eye-opener. Maar vooral de schrijfopdrachten en begeleiding en waren ‘op maat’. Gelukkig kan Brenda ook ‘streng’ zijn en je gedachtenstroom en emoties mooi verwoorden en herkaderen. Of je nu wel of niet ‘kan’ schrijven, door Brenda ga je schrijven! Vellen vol.


  Renée

 • Aan de slag met verrassende opdrachten die het creatief denken naar boven brachten. Het dubbelschrijven, het dansen en fladderen met woorden, het 4 bladzijden schrijven, het mekaar aanvullend schrijven. En dan het brengen van structuur de ©ES methode zo goed aangeeft.
  Verder: een finca mooi gelegen in de bergen, de schrijftafel onder de olijfboom met de Sierra Nevada op de achtergrond. Schrijven was een vreugde, elke dag opnieuw. Schitterend!


  Christel

 • Met het zorgvuldig opgestelde programma van Brenda van Es tezamen met haar niet aflatende enthousiasme en professionele leiding bevond ik mij in één klap in de wereld van de schrijver.
  Los van een gedicht voor Sinterklaas en een opstel op school had ik geen enkele ervaring met schrijven. Voordat ik mijn koffertje had gepakt kreeg ik enkele opdrachten van Brenda en gedurende de loop van de schrijfweek werd het me veel duidelijker waarvoor die dienden. Meer verklap ik niet..


  Harriet

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

×

Bel of App ons gerust

× App ons