fbpixel

Brenda van Es

Brenda van Es

Brenda van Es hielp al honderden mensen bij het schrijven van hun autobiografische boek. Ze volgde de Academie voor Communicatie in Amsterdam en maakte carrière bij beursgenoteerde bedrijven en goededoelenorganisaties. In 2013 richtte ze ‘100 jaar na vandaag’ op en vertrok samen met haar man naar Spanje om daar het hele jaar door schrijfcursussen te geven onder de naam ‘Ik & Mijn verhaal’.

 

Schrijfweken in Spanje

Een jaar later ontwikkelde ze de ©ES methodiek – Eerst Structuur – speciaal voor levensverhaalschrijvers. Het resultaat is verbluffend: levensechte verhalen komen helder en krachtig op papier, óók zonder schrijfervaring. Inmiddels vinden de schrijfweken in Spanje zo’n 12 keer per jaar plaats in Ronda, Granada en aan de kust. Per jaar ontvangt Brenda circa 70 mensen in ‘haar’ prachtige Andalusië.

 

Boek: Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven

In 2017 verscheen van haar hand het boek ‘Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven’. Het werd lovend ontvangen door Schrijven Magazine en stond dat jaar direct in de top 5 leukste schrijfboeken. Je bestelt het boek hier.

Schrijven Magazine: ‘Van Es heeft de gouden sleutel.’  VERZiN: ‘De eerste hulp bij levensverhalen schrijven.’

 

Boek: In Spanje schijnt altijd de zon

Een jaar later schreef ze haar tweede boek met haar levensechte verhaal over het vertrek naar Spanje. Brenda: ‘Een levensverhaal van een ander vastleggen, is iets heel anders dan je eigen verhaal kneden tot een boek. Daarom wilde ik per se dit boek schrijven. Er waren episodes die mij opnieuw raakten, maar nu zag ik het geheel. Dat geeft een potje zelfinzicht van heb ik jou daar! En dat niet alleen. Het relativeert als een dolle. Dat gun ik iedere autobiografische schrijver.’ Je bestelt het boek hier.

ESpanje Magazine: ‘een heerlijke Spanje-avontuur’, Op reis in Spanje: ‘in één ruk uitgelezen’. Ook talloze blogs schreven erover.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

×

Bel of App ons gerust

× App ons