fbpixel

Brenda van Es

Brenda van Es

Brenda van Es hielp al honderden mensen bij het schrijven van hun autobiografische boek. Ze volgde de Academie voor Communicatie in Amsterdam en maakte carrière bij beursgenoteerde bedrijven en goededoelenorganisaties. In 2013 richtte ze ‘100 jaar na vandaag’ op en vertrok samen met haar man naar Spanje om daar het hele jaar door schrijfcursussen te geven onder de naam ‘Ik & Mijn verhaal’.

 

Schrijfweken in Spanje

Een jaar later ontwikkelde ze de ©ES methodiek – Eerst Structuur – speciaal voor levensverhaalschrijvers. Het resultaat is verbluffend: levensechte verhalen komen helder en krachtig op papier, óók zonder schrijfervaring. Inmiddels vinden de schrijfweken in Spanje zo’n 12 keer per jaar plaats in Ronda, Granada en aan de kust. Per jaar ontvangt Brenda circa 70 mensen in ‘haar’ prachtige Andalusië.

 

Boek: Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven

In 2017 verscheen van haar hand het boek ‘Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven’. Het werd lovend ontvangen door Schrijven Magazine en stond dat jaar direct in de top 5 leukste schrijfboeken. Je bestelt het boek hier.

Schrijven Magazine: ‘Van Es heeft de gouden sleutel.’  VERZiN: ‘De eerste hulp bij levensverhalen schrijven.’

 

Boek: In Spanje schijnt altijd de zon

Een jaar later schreef ze haar tweede boek met haar levensechte verhaal over het vertrek naar Spanje. Brenda: ‘Een levensverhaal van een ander vastleggen, is iets heel anders dan je eigen verhaal kneden tot een boek. Daarom wilde ik per se dit boek schrijven. Er waren episodes die mij opnieuw raakten, maar nu zag ik het geheel. Dat geeft een potje zelfinzicht van heb ik jou daar! En dat niet alleen. Het relativeert als een dolle. Dat gun ik iedere autobiografische schrijver.’ Je bestelt het boek hier.

ESpanje Magazine: ‘een heerlijke Spanje-avontuur’, Op reis in Spanje: ‘in één ruk uitgelezen’. Ook talloze blogs schreven erover.

Over Brenda soul writing

Waarom Soul Writing essentieel is voor elke schrijver: 5 onmisbare redenen op een rij

Als je denkt dat je als schrijver zonder Soul Writing kunt, dan zit je er faliekant naast. Geen zweverigheid hier, aardser dan Soul Writing wordt het niet. Ik heb het over het prachtige werk dat schuilgaat achter het schrijven van een autobiografisch boek. Het soort schrijven dat diep in je ziel doordringt. Hieronder lees je vijf onbetwistbare redenen waarom Soul Writing niet slechts een keuze is, maar een absolute noodzaak voor iedereen die zijn verhaal met bezieling wil vertellen.

Podcasts over schrijven of podcasts voor schrijvers (jij kiest)

Podcasts voor schrijvers, bestaan die? Jazeker! Deze 7 podcasts wil je niet missen.

Boeken schrijven met veranderkracht? Deze 3 vrouwen deden dat

Boeken schrijven met veranderkracht, kan dat? Jazeker! Vandaag is het Internationale Vrouwendag en speciaal daarvoor zet ik deze drie vrouwelijke schrijvers in het licht. Wat ze delen is dat hun boeken grote veranderingen teweeg brengen. Laat het de inspiratie zijn...

Beter leren schrijven? 9 schrijftips voor je autobiografie

Als levensverhaalschrijver wil je beter leren schrijven. En het liefst zo dat je lezer in jouw boek duikt en het niet kan wegleggen. Waar moet je op letten? Wat zorgt voor spanning en hoe zorg je de lezer vanaf de eerste zin geboeid is?

Wat is het moeilijkste aan het schrijven van een boek?

‘Dat je volhoudt, doorgaat, moed hebt en kunt afzien.’ Ik merk mijn stelligheid als ik haar vraag beantwoord. Misschien komt het omdat [lees verder]…

7 schrijftips van journalisten om je levensverhaal te schrijven

Moeite om je levensverhaal te schrijven? Kijk af bij journalisten. Want hun aanpak zorgt ervoor dat je boek er komt. Lees hier 9 schrijftips.

10 fouten die je niet wilt maken bij het schrijven van je levensverhaal

Je verhaal helder en authentiek op papier zetten, is een kunst. Deze 10 vergissingen voorkom je beter bij het schrijven van je boek.

5 schrijftips van Kurt Vonnegut

Kurt Vonnegut gaf vaker advies aan schrijvers, waaronder deze tips. Óók voor levensverhaalschrijvers van superhandig!

Muziek voor schrijvers: 11 songs die je sowieso gaan inspireren!

Muziek voor schrijvers, óver schrijven. Ik heb er 11 op een rij gezet voor je. Met videoclips!

Opleidingsbudget inzetten voor een schrijfcursus of schrijfweek?

Zo’n 40% gebruikt het opleidingsbudget niet. Maar ook schrijfcursussen worden er uit betaald. Pak je kans!

Een boeklancering om nooit te vergeten, 6 tips

Niet eerder een boeklancering georganiseerd? En je boek is af? Om ervoor te zorgen dat op jouw feest alles soepel verloopt, deze 5 superpraktische tips voor jouw boeklancering! 

3 schrijftechnieken om te schrijven als een schrijver

Schrijftechnieken om te schrijven als een schrijver, welke heb je nodig? Wie zich een beetje verdiept in technieken van het schrijven, belandt al snel in allerlei magazines, schrijfboeken en workshops. Daar valt veel te winnen voor je schrijverij. Hoe meer je ermee...
×

Bel of App ons gerust

×