Schrijven met zintuigen (plus 7 fijne schrijftips)

Schrijven met zintuigen is geen sinecure. Op een dag struikelde ik zowat over het boek De taal van smaak, hoe je woorden vindt voor wat je ruikt en proeft. Ik wist genoeg en rekende gelijk het enige exemplaar in de winkel af.

Zo doe je dat, je autobiografie schrijven, of levensverhaal (2)

[vervolg] Je autobiografie schrijven, of je levensverhaal, hoe doe je dat eigenlijk? Deel 2! Wees realistisch 'Zoals Van Dis, zo zou ik wel willen schrijven'. Als je op vioolles gaat, verwacht je dan dat je binnen afzienbare tijd naast de wereldberoemde violist Joshua...

Geld verdienen met een boek, kan dat?

Voor velen een droom: geld verdienen met het schrijven van een boek. Misschien ken je de succesverhalen van JK Rowling en Saskia Noort, maar liever geef ik je het eerlijke verhaal.

Over Andalusië

Andalusië, een plek in Europa waar de natuur nog altijd de hoofdrol heeft. Waar mijn koffietentjesgeluk het grootst is en waar er tijd is voor elkaar. Het voelt magisch.

Andalusië zal ook magisch zijn voor jou

In Andalusië laat je íets los, of je omarmt er juist íets. Soms gebeurt het allebei. Hier is rust, tijd en afstand van de dagelijkse beslommeringen: je staat open en maakt met gemak contact met jezelf.

Iedereen die naar een schrijfweek in Andalusië komt, ontdekt vanzelf waarom hij of zij hier moet zijn. Júist als het om je boek gaat. Of als het over het waarom van je schrijven gaat. Ook dan.

Waarom klooien goed is voor je boek (en voor jezelf)

Voel je verzet? Kom je net als ik uit het tijdperk waar leren betekende: met je neus in de boeken? Uren studeren? Klooien klinkt misschien als ‘wat aan rommelen’. Lees de blog en leer waarom het zo goed is. Juist voor schrijvers.

×

Bel of App ons gerust

× App ons