fbpixel

De 5 leukste schrijfboeken die in 2017 uitkwamen

Heb je geen tijd om een cursus te volgen maar kun je wel wat hulp gebruiken? Lees dan een schrijfboek boordevol tips en andere praktische informatie. Kies een schrijfboek die past bij je vraag, zodat je weer lekker op weg kan. Kijk eens in onze top 5 van de leukste schrijfboeken die in 2017 verschenen zijn.

Hoe schrijf je een bestseller?

Auteur: Maria Genova
Dit boek helpt je bij het schrijven van een bestseller. Er staan blunders in van bekende schrijvers en hun geheimen waarmee ze hun lezers tot diep in de nacht laten lezen. Ook staan er veel tips in rondom veelgemaakte beginnersfouten, hoe je een uitgever vindt, hoe je boek in de media komt en hoe je een groot publiek kan bereiken. Bestel hier het boek.

Zo word je een geweldige dichter

Auteur: Ellen Deckwitz
In dit boek geeft Deckwitz beginnende en gevorderde dichters nieuwe inzichten en instrumenten om van een idee, een beeld of gevoel een mooi gedicht te maken. Ze leert je welke technieken je kan toepassen, maar ze zal vooral ingaan op het krijgen en verwerken van inspiratie. Wat wil je vertellen en wat vertelt je gedicht? Dicht maar raak. Bestel hier het boek.

Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven

Auteur: Brenda van Es
Je wil je levensverhaal vast gaan leggen, maar je weet niet hoe je dat doet. Waar begin je? En hoe voorkom je dat je verhaal een opsomming wordt van feiten? Misschien heb je al meerdere pogingen ondernomen, maar weet je niet zo goed hoe je van je verhaal één geheel maakt. In dit boek geeft Van Es je opdrachten om stap voor stap tot een structuur te komen. Daarnaast strooit ze met allerlei schrijftips en bijbehorende voorbeelden om je verhaal helder en meeslepend te maken. Aan de hand van deze tips kun je je levensverhaal schrijven zoals alleen jij dat kunt. Bestel hier het boek.

Making a living writing books for kids

Auteur: Laura Purdie Salas
Er zit een groot verschil tussen betaald krijgen voor je schrijfwerk en je boterham ermee verdienen. Laura Purdie Salas heeft meer dan 20 jaar aan schrijfervaring voor kinderen. In dit boek deelt ze haar kennis en ervaringen over de inzichten en gewoonten van het schrijversvak. Ze leert je wat voor soort mindset je nodig hebt wanneer je een carrière wil bouwen als schrijver, wat voor gewoonten schrijvers met elkaar gemeen hebben, hoe je naast het schrijven nog meer geld kan verdienen als auteur en hoe je alles georganiseerd houdt. Een boek boordevol tips en handvatten, bestel hem hier.

Writing Fantasy: The top 100 best strategies for writing fantasy stories

Auteur: Blaine Hart
Fantasyverhalen schrijven is een leuke, spannende manier om je eigen creativiteit eens goed te testen. Buiten dat het leuk is, zijn er veel lezers dol op dit genre. Omdat fantasyverhalen vaak uniek en origineel zijn, is het moeilijk om een goed verhaal neer te zetten. In dit boek ontdek je wat je nodig hebt om een fantasierijke wereld vol magie, helden en andere wezens neer te zetten. Hart vertelt je over de beste technieken, strategieën en ideeën die je kan gebruiken om een succesvol verhaal te schrijven. Bestel hier het boek.

Door Nicolette Hendriks

Dit is een artikel van Schrijven Online, je vindt het artikel hier

Misschien vind je dit ook interessant:

Boeken schrijven met veranderkracht? Deze 3 vrouwen deden dat

Boeken schrijven met veranderkracht? Deze 3 vrouwen deden dat

Boeken schrijven met veranderkracht, kan dat? Jazeker! Vandaag is het Internationale Vrouwendag en speciaal daarvoor zet ik deze drie vrouwelijke schrijvers in het licht. Wat ze delen is dat hun boeken grote veranderingen teweeg brengen. Laat het de inspiratie zijn...

Beter leren schrijven? 9 schrijftips voor je autobiografie

Beter leren schrijven? 9 schrijftips voor je autobiografie

Als levensverhaalschrijver wil je beter leren schrijven. En het liefst zo dat je lezer in jouw boek duikt en het niet kan wegleggen. Waar moet je op letten? Wat zorgt voor spanning en hoe zorg je de lezer vanaf de eerste zin geboeid is?

Brenda van Es hielp al honderden mensen bij het schrijven van hun autobiografische boek. Ze volgde de Academie voor Communicatie in Amsterdam en maakte carrière bij beursgenoteerde bedrijven en goededoelenorganisaties. In 2013 richtte ze ‘100 jaar na vandaag’ op en vertrok samen met haar man naar Spanje om daar het hele jaar door schrijfcursussen te geven onder de naam ‘Ik & Mijn verhaal’.

Een jaar later ontwikkelde ze de ©ES methodiek – Eerst Structuur – speciaal voor levensverhaalschrijvers. Het resultaat is verbluffend: levensechte verhalen komen helder en krachtig op papier, óók zonder schrijfervaring.

In 2017 verscheen van haar hand het boek ‘Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven’. Het werd lovend ontvangen door Schrijven Magazine.

Je bestelt het boek hier.

×

Bel of App ons gerust

×