fbpixel

Programma in Nederland

Schrijfprogamma Ik & Mijn levensverhaal op landgoed Elswout

naar de structuur van je boek met ES© methode (eerst structuur) 

Programma in Nederland levensverhaal schrijven
coach Brenda van Es, auteur van ‘Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven’

Schrijf eindelijk je eigen boek

Je hebt al langer het voornemen je boek of levensverhaal te schrijven. Maar ja, hoe doe je dat? Waar begin je? Hoe voorkom je dat je een en toen en toen en toen-boek schrijft, tjokvol stamboomfeiten? Je hebt een verhaal te schrijven, geen opsomming van gebeurtenissen.

Onnodig gedoe

In je hoofd heb je jouw boek al tig keer geschreven, maar toch krijg je het niet op papier zoals je zou willen. Talloze keren heb je je tekst al aangepast, je wordt er moedeloos van. Iets houdt je tegen, dat voel je ook, al weet je niet precies wat. Je loopt vast. Begint te twijfelen. Wie gaat dit nu lezen?

Je baalt ervan en wilt niets liever dan je verhaal schrijven. Maar: hoe dan!

Ho, stop!

Klik hier voor de video Ik & Mijn levensverhaall

Brenda leidde me naar de bezieling en structuur van mijn boek. Ik weet voor het eerst wat ik te schrijven heb, terwijl ik al heel veel cursussen heb gevolgd in schrijversland.

Hendrik

Een uniek programma en zulke fijne, liefdevolle en scherpe coaching. Ik zou het zou weer doen!
Hentje Metz

auteur Gehavend

Dat kan anders.
Schrijf met soul & structuur.

Tijdens het schrijfprogramma Ik & Mijn levensverhaal leer je alles over jouw specifieke kernthema, de lezersbelofte én het belangrijkste van alles: de soul & structuur van je verhaal.

Tussen bos en zee

Dit is een gecombineerd programma, online en live op locatie. Op maandag 20 januari 2025 beginnen we met een online sessie. Op 25 en 26 januari zien we elkaar op landgoed Elswout.  En op 27 en 28 januari werken we pal aan zee!

Stapsgewijs in 4 dagen naar de structuur van je verhaal.

Stel je eens voor

..dat we sámen aan je boek gaan werken?

 • Met 100% focus op jouw verhaal?
 • Stap voor stap opduiken wat jij in de kern wil overbrengen?
 • Zodat jij moeiteloos je boek kunt schrijven?

Hoe klinkt dat? Voel je de lichtheid?

Dat is precies wat dit schrijfprogramma voor je gaat doen.

Brenda heeft opmerkelijke mensenkennis en heeft mij rake adviezen gegeven. Ik ben echt het licht gaan zien. Over de schrijftechnische ondersteuning ben ik minstens zo enthousiast!
Harriët Bergsma

auteur Dansen op eieren

Programma in Nederland levensverhaal schrijven

Inspirerend en productief

Tot nu toe was het programma Ik & Mijn levensverhaal alleen te volgen in Spanje, maar nu ook in Nederland. Je bent van harte welkom als je een boek schrijft over je leven, al dan niet met een tikkeltje fictie (levensverhaal, roman, autobiografie).

Volg je liever een schrijfweek in Spanje? Deze vind je hier.

In 4 dagen naar het schrijfplan voor je boek

Tijdens dit programma maak je met Brenda van Es een stevig schrijfplan waardoor je tot resultaat komt en jij met rust en vertrouwen jouw verhaal kunt gaan schrijven. 

Je doet deze dagen waar je in je eentje 6 maanden over zou doen. Stap voor stap ga je naar de structuur van je boek volgens de ©ES methode, in een magische schrijfomgeving. En dat niet alleen. Je treft gelijkgestemden, die ook bezig zijn met hun verhaal; dát inspireert.

Het schrijfplan maakt het schrijven van je verhaal SUPER behapbaar.

Het geeft overzicht. Je gaat je verhaal aankijken. 
En dat zorgt voor rust en vertrouwen.

Brenda van Es

Schrijven vanuit een diep verlangen

Je wilt je boek schrijven en waarschijnlijk wil je dat al jaren. Maar toch schuift het idee weer naar achter, om vervolgens onverwachts weer op je deur te kloppen. Het laat je niet los. En daarom ben je hier, op deze pagina. Omdat je het nu echt wilt gaan schrijven!

“Schrijven is emotie, daar ga ik nooit aan voorbij. Je levensechte verhaal kun je niet los zien van het leven dat je leidt. Daarom verwacht ik een open houding en de bereidheid om je eigen verhaal aan te kijken. Ik volg altijd het hart-hoofd-hand principe. Zonder dat komen boeken er niet.”  – Brenda van Es

Het programma Ik & Mijn levensverhaal is er voor jou!

Tijdens dit programma ga je aan de slag met jouw verhaal. Het schrijven van een boek gaat je lukken. Maar dat gaat niet vanzelf. 

Wat je nodig hebt is iemand die jou naar de soul & structuur van je verhaal brengt. Stap voor stap, zonder dat je ziel ergens blijft staan. Want alleen dan kan je verhaallijn zich ontvouwen en blijf jij in verbinding met je verhaal.  Je krijgt de mooiste oefeningen. De ene keer buiten, de andere keer binnen. 

Klinkt dat te mooi om waar te zijn?

Zeker niet. 

Programma in Nederland levensverhaal schrijven  Programma in Nederland levensverhaal schrijven  Programma in Nederland levensverhaal schrijven

Na dit programma weet je 

 • voor wie je schrijft
 • wat je thema is (en dus ook: hoe je keuzes maakt in wat je schrijft en wat niet)
 • wat je diepe zielsverlangen is dit verhaal te schrijven
 • hoe je omgaat met je interne criticus (dat stemmetje dat telkens twijfelt of je eigenlijk wel kunt schrijven, of dit verhaal überhaupt de wereld in mag enz.)
 • wat je thema, structuur en hoofdstukken zijn voor je boek

Dit levert het je op

 • je hebt de structuur van je verhaal
 • je voelt de verbinding met je boek én met jezelf
 • je hebt de (concept) flaptekst in handen
 • je weet wat je specifieke kernthema is
 • je weet precies welke hoofdstukken in je boek komen en waarom
 • je gaat naar huis met de structuur van je boek en een schrijfplan

Praktische informatie op een rij

Het programma

Klik hier voor het programma per dag.

Data

Op 25 en 26 januari zien we elkaar op landgoed Elswout.  En op 27 en 28 januari werken we aan zee.

Over de locaties (bos & zee)

Je hebt 2 trainingsdagen in het bos en 2 trainingsdagen aan zee. 

 

LOCATIE BOS | Je bent de eerste twee dagen welkom op landgoed Elswout, een van de oudste buitenplaatsen waar in de Gouden Eeuw rijke kooplieden verbleven. Veel uit de 17e eeuw is verdwenen, maar het poortgebouw waar onze trainingsdagen plaatsvinden, is gebleven. Het ligt op nog geen 5 kilometer van Bloemendaal aan zee.

LOCATIE ZEE | De twee dagen aan zee zijn dynamisch en sprankelend want hier krijgt je schrijfplan handen en voeten. Je loopt vanuit de trainingslocatie zo de duinen in zodat je met een frisse geest kunt beginnen aan een nieuwe dag. 

Vervoer

Kom je met de auto? Je parkeert bij beide locaties voor de deur.Kom je met het openbaar vervoer? Dan raden we je aan een OV-fiets te huren op een treinstation in de buurt van Overveen/Haarlem. De route naar landgoed Elswout of naar zee is namelijk prachtig (beide Overveen). Verdere reisinformatie vind je op ov9292.nl.

Wanneer

 • De online groepssessie is op 20 januari van 19:00 hrs – uiterlijk 21:00 hrs.
 • De dagen op landgoed Elswout zijn op zaterdag en zondag 25 en 26 januari 2025
 • De dagen aan zee zijn op maandag en dinsdag 27 en 28 januari 2025
 • De live dagen zijn telkens van 09:30 hrs – 17:30 hrs.

Wil je in de buurt overnachten? Na aanmelding ontvang je een aantal speciaal voor jou geselecteerde hotels waaruit je kunt kiezen.

Investering

De investering is 1.570 euro (incl 21% btw voor particulieren en excl btw voor bedrijven).
Er zijn minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.

Zin om stappen te zetten?

(tof, maar lees dit nog eventjes)

Wegens de intensiviteit is dit programma alleen voor met mensen die écht vooruit willen met hun boek. Je bent bereid jezelf aan te kijken. Tijdens het programma komen ook meditaties en visualisaties aan bod. Ze verankeren je boekverlangen diep in jezelf. Wil je meedoen, zeg je dan JA tegen dit prachtige Soul & Structuur programma. Reserveer je plek op tijd.

Plan een afspraak

Vind je het spannend, maar voel je ook dat dit programma jou gaat helpen om eindelijk je boek te schrijven? Wil je weten of Brenda bij jou past? Plan hier een afspraak. Dan kijken jullie samen of het programma aansluit bij je verwachtingen.

Meld je hier aan!

Hebben jullie elkaar gesproken en gaan je deze schrijfreis aan?
Geweldig! Inschrijven doe je hieronder.

Schrijfprogramma Nederland

vooraf

Vooraf: voorbereidende opdrachten

Programma in Nederland levensverhaal schrijven

Uiterlijk 2 weken van tevoren krijg je voorbereidende opdrachten. Dit betreft items om mee te nemen. Ze komen terug bij de schrijfopdrachten op landgoed Elswout.

vooraf

Vooraf: groepssessie (zoom)

Programma in Nederland levensverhaal schrijven

Deze groepssessie per Zoom gaat je 100% zeker verrassen! Samen kijken we naar de ingrediënten van een goed verhaal. Wat betekent dit voor het jouwe? Je werkt direct de resultaten uit.

l
dag 1 Elswout

Dag 1 Elswout

Programma in Nederland levensverhaal schrijven

Welkom bij Elswout. Vandaag beginnen we met Soul Writing en zoomen daarna in op de ©ES methode (eerst structuur). Wat doet structuur voor jóu?

Dag 2 Elswout

Dag 2 Elswout

Programma in Nederland levensverhaal schrijven

Het ware verhaal ontvouwt zich. Wat is je persoonlijke mythe, wat wil je doorgeven? Een belangrijke stap om tot je specifieke kernthema en structuur te komen. 

Dag 4 Elswout

Dag 3 Aan zee

Programma in Nederland levensverhaal schrijven

We nemen de beweging van zee, mee! We gaan aan de slag met de structuur. Je verhaal krijgt steeds meer vorm (hoofdstukken).

|
Dag 4 Aan zee

Dag 4 Aan zee

Programma in Nederland levensverhaal schrijven

De laatste dag aan zee. Tijd voor persoonlijke sessies rondom je schrijfplan.

Na dit programma ben je welkom bij een van onze schrijfcoaches Martine of Vivian, als je verdere begeleiding wilt bij je boek.

Praktische informatie

Datum & locatie

Dit programma vindt plaats van 25 tm 28 januari 2025 in de omgeving Haarlem/Overveen. De live trainingsdagen zijn telkens van 9.30 – 17.30 hrs. Exacte adressen ontvang je na aanmelding. Voorafgaan zien we elkaar online op 20 januari van 19-21 hrs. 

Ik wil dit. En nu?

Voel je dat dit programma jou gaat helpen om eindelijk je boek te schrijven? Plan hier een afspraak in met Brenda om alvast kennis te maken en of je verwachtingen inderdaad aansluiten bij wat wij bieden.

Daarna boek je eenvoudig je plek. Klik op de knop en meld je aan.

Max. 8 deelnemers

Investering

De investering is € 1.570 (incl btw voor particulieren en excl btw voor bedrijven).

Inclusief

 • persoonlijke begeleiding, kleine groep
 • cursusmateriaal
 • online een groepssessie via zoom, vooraf
 • 4 cursusdagen (8 dagdelen)
 • coachingsessie 1-op-1
 • koffie, thee, lunch, tussendoortjes enz
 • zaalhuur

Overnachtingen zijn niet in de prijs inbegrepen.  Wil je overnachten in de buurt? Dat is mogelijk. Na aanmelding ontvang je  een lijst met geselecteerde adressen.

Programma in Nederland levensverhaal schrijven

Voel jij een JA?

Je hebt een verhaal te schrijven, iets door te geven of na te laten. Jouw boodschap mag de wereld in. Vanuit een liefdevol en diepgeworteld verlangen. Geen gedoe meer, maar uitreiken, stap voor stap. Met SOUL & STRUCTUUR. Als je dat voelt, meld je aan voor dit unieke programma in Nederland.

We ♥  stories

There are no upcoming events at this time

Misschien vind je dit ook interessant?

Lichter schrijven (6 weken)

Wil je met Structuur & Soul schrijven aan je boek? In dit online traject van 6 weken voor autobiografische schrijvers (óf roman) ga je schrijven én doorbreek je je obstakels om zo je schrijven weer te laten stromen.

Find out more
06 juni 2024 6 juni - 18 juli

retreat Inner Soul Shifts (Spanje)

Nieuwe retraite met diepe inner soul shifts. Confetti voor je ziel, een feestje voor je geest en culinaire verwennerij voor je lijf! De balast opruimen, opweg naar zielsverschuivingen die je hart openen. Ga je mee?

Find out more
30 oktober 2024 30 oktober - 4 november

Special: moederdochter retraite

Doe mee met de moederdochter retraite. Want wat weet je eigenlijk van je moeder? En zij van haar dochter? Een liefdevol weekend waarin we het hebben over liefde, geloof, familietradities enz. Extra speciaal: jullie overnachten in een kerk.

Find out more
20 december 2024 20 december - 21 december

4-daagse Je boek schrijven (2 dagen bos en 2 dagen zee, NL)

Je wilt je boek schrijven en weet dat structuur je helpt. Maar het lukt je niet? Dan is dit programma voor jou. Stapsgewijs ga je in 4 dagen naar de structuur van je boek. Omgeving Haarlem.

Find out more
24 januari 2025 24 januari 2025 - 27 januari 2025

Foto’s door: www.theredyarn.com

×

Bel of App ons gerust

×