fbpixel
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online masterclass Storytelling | je leven als heldenreis

4 april 2021*09:30 - 12:00

Online masterclass Storytelling | je leven als heldenreis

Storytelling uitgelegd

Storytelling ga je pas echt begrijpen als je je eigen leven als uitgangspunt neemt. Want in alles wat je leeft, zit een betekenisvol verhaal. Ontdek het tijdens deze masterclass en doorgrond storytelling voor altijd.

Stel je voor. Jouw leven als film!

Niet zozeer je alledaagse leven, maar vooral het avontuur, de beproevingen die je doorstond, de keerpunten, de moeilijkheden en later de kracht die je vond om het allemaal te overwinnen. Dat maakt je een held in het verhaal dat je leeft. En dat is precies waar deze online Masterclass over gaat.

Online masterclass Storytelling | je leven als heldenreis

Mytholoog Joseph Campbell

Tijdens de Masterclass leer je alles over de Reis van de Held, zoals beschreven door de Amerikaanse mytholoog Joseph Campbell. Jarenlang stak hij zijn neus in elk verhaal dat hij tegenkwam. Hij analyseerde ze stuk voor stuk. Ook films! Zo hielp hij tijdens zijn carrière filmmakers in Hollywood bij het maken van de meest fantastische films zoals Star Wars, the Matrix enz.

Follow your bliss

Zijn denkwijze wordt vaak samengevat in zijn levensmotto Follow Your Bliss, oftewel “Volg je hart”. Om te ontdekken welk verhaal je leeft, ben je ‘s middags welkom in de bosrijke omgeving van het prachtige OOHM (in de ochtend is er een online variant). Hier wordt je ziel zo goed als automatisch gevoed terwijl Brenda van Es je meeneemt naar de universele verhaalverstructuur, die alle storytellers en filmmakers tot op de dag van vandaag gebruiken.

Online masterclass Storytelling | je leven als heldenreis

Universele verhaalstructuur

Joseph Campbell ontdekte dat er een universele verhaalstructuur is: een persoon gaat op pad, op zoek naar zijn of haar bestemming, de schat. Onderweg komt hij allerlei moeilijkheden en beproevingen tegen. Bijvoorbeeld mensen die je tegenwerken, de dood, ziekte, ontslag, een boze stiefmoeder, een faillissement. Draken moeten overwonnen worden voordat er een nieuwe wereld betreden kan worden.

Zo’n reis is wat we allemaal meemaken. Niemand uitgezonderd. Als we weten dat dit universeel is, weten we ook dat als we op pad gaan, we dit kunnen verwachten. En dat, precies dat, maakt het moeilijke lichter en betekenisvoller.

“Elk levensverhaal heeft deze universele verhaalstructuur, maar elk verhaal ziet er op detail anders uit. Dat maakt jouw verhaal het jouwe! Dat gegeven is zo overweldigend.” – Brenda van Es

Online masterclass Storytelling | je leven als heldenreis

Je persoonlijke mythe

Het begrijpen van de heldenreis zorgt voor inzichten en bezinning. Je bent je bewust van je ware verhaal en ontdekt je bestemming. Ook wel: je persoonlijke mythe.

Het feit dat we allemaal zo’n verhaal hebben, is uniek en helend. Het is bemoedigend als we ons leven als heldenreis kunnen zien. The story of one, is the story of all, werd ooit gezegd. Door het verhaal te delen met anderen wordt het ook nog eens erkend en worden we heel.

Investering

Jouw investering voor de Masterclass Storytelling: Je leven als heldenreis is 155 euro (ex btw).

Datum en locatie

Je bent welkom bij de Masterclass via een online link van Zoom. Je bent welkom op 4 april van 09-11:30 uur.

Dit levert de Masterclass je op

  • Je leert de universele verhaalstructuur kennen van de reis van de held van Joseph Campbell
  • Je leert precies hoe de Reis van de held werkt en begrijpt wat de stappen zijn in storytelling en in jouw verhaal (en waarom je held van je verhaal bent!)
  • Je kriigt heel veel inspiratie door de vertellingen en videofragmenten uit allerlei films.

Schrijf je in!

Klik hier en schrijf je in

*Annuleren: Kun je op het laatst niet? Jammer! Je mag iemand anders in jouw plaats laten komen. Je krijgt geen geld terug.

Locatie

Online, bij jou thuis.
Online, bij jou thuis + Google Maps

Download nú gratis de eerste 25 pagina's!

Vul je naam en e-mailadres in. Dan krijg je direct GRATIS de eerste 25 pagina's van

'Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven'.

Je kunt de pagina's nu downloaden

×

Bel of App ons gerust

×

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/brenda/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/brenda/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 110