fbpixel
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Masterclass Storytelling: Je leven als heldenreis

25 oktober

Masterclass Storytelling: Je leven als heldenreis

Storytelling ga je pas echt begrijpen als je je eigen leven als uitgangspunt neemt. Want in alles wat je leeft, zit een betekenisvol verhaal. Ontdek het tijdens deze masterclass en doorgrond storytelling voor altijd.

Ook jij bent een held!

Niet zozeer je alledaagse leven, maar vooral het avontuur, de beproevingen die je doorstond, de keerpunten, de moeilijkheden en later de kracht die je vond om het allemaal te overwinnen. Dat maakt je een held! Als je er goed over nadenkt, is je leven net een film.

Masterclass Storytelling: Je leven als heldenreis

Mytholoog Joseph Campbell

Tijdens deze masterclass leer je alles over de Reis van de Held, zoals beschreven door de Amerikaanse mytholoog Joseph Campbell. Jarenlang stak hij zijn neus in elk verhaal dat hij tegenkwam. Hij analyseerde ze stuk voor stuk. Ook films! Zo hielp hij tijdens zijn carrière filmmakers in Hollywood bij het maken van verhaallijnen.

Follow your bliss

Zijn denkwijze wordt vaak samengevat in zijn levensmotto Follow Your Bliss, oftewel “Volg je hart”.

Masterclass Storytelling: Je leven als heldenreis

Universele verhaalstructuur

Joseph Campbell ontdekte dat er een universele verhaalstructuur is: een persoon gaat op pad, op zoek naar zijn of haar bestemming, de schat. Onderweg komt hij allerlei moeilijkheden en beproevingen tegen. Bijvoorbeeld mensen die je tegenwerken, de dood, ziekte, ontslag, een boze stiefmoeder, een faillissement. Draken moeten overwonnen worden voordat er een nieuwe wereld betreden kan worden.

Zo’n reis is wat we allemaal meemaken. Niemand uitgezonderd. Als we weten dat dit universeel is, weten we ook dat als we op pad gaan, we dit kunnen verwachten. En dat, precies dat, maakt het moeilijke lichter en betekenisvoller.

“Elk levensverhaal heeft deze universele verhaalstructuur, maar elk verhaal ziet er op detail anders uit. Dat maakt jouw verhaal het jouwe! Dat gegeven is zo overweldigend.” – Brenda van Es

Masterclass Storytelling: Je leven als heldenreis

Je levensverhaal als heldenreis

Het schrijven van je levensverhaal als heldenreis zorgt voor inzichten en bezinning. Je bent je bewust van je ware verhaal en ontdekt je bestemming, ‘your bliss’.

Het feit dat we allemaal zo’n verhaal hebben, is uniek en helend. Het is bemoedigend als we ons leven als heldenreis kunnen zien. The story of one, is the story of all, werd ooit gezegd. Door het verhaal te delen met anderen wordt het ook nog eens erkend en worden we heel.

Jouw investering voor deze Masterclass

Voor de masterclass Stortyelling: Je leven als heldenreis betaal je 155 euro.

Tijd en locatie

Je bent welkom op zondag 25 oktober. Er zijn twee versies. Online ben je welkom van 09-11:30 uur. Wil je de live versie meemaken, dan zie ik je graag om 14-16:30 uur. Je bent welkom bij De Verdieping in Bloemendaal. Je parkeert er gratis voor de deur.

The Write Place to be!

Dit levert de Masterclass Storytelling je op

  • Je leert de universele verhaalstructuur kennen van de reis van de held van Joseph Campbell
  • Je ziet hoe de Reis van de held werkt en begrijpt wat de stappen zijn in storytelling en in jouw verhaal (en waarom je held bent!)
  • Je gaat naar huis met heel veel inspiratie door de dynamische setting, de videofragmenten enz.

Schrijf je in!

Klik hier en schrijf je in

*Annuleren: Kun je op het laatst niet? Jammer! Je mag iemand anders in jouw plaats laten komen. Je krijgt geen geld terug.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

×

Bel of App ons gerust

× App ons