Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Masterclass Je leven als heldenreis

13 augustus*7:00 pm - 10:00 pm

Masterclass Je leven als heldenreis

Wat het allermooiste is aan het schrijven van je levensverhaal? Dat je, in alles wat je leeft, het betekenisvolle verhaal gaat zien. Ontdek tijdens deze masterclass jouw heldenreis!

Je bent een held

Niet zozeer je alledaagse leven, maar vooral het avontuur, de beproevingen die je doorstond, de keerpunten, de moeilijkheden en later de kracht die je vond om het allemaal te overwinnen. Dat maakt je een held! Als je er goed over nadenkt, is je leven net een film.

Masterclass Je leven als heldenreis

Mytholoog Joseph Campbell

Tijdens deze masterclass leer je alles over de Reis van de Held, zoals beschreven door de Amerikaanse mytholoog Joseph Campbell. Jarenlang stak hij zijn neus in elk verhaal dat hij tegenkwam. Hij analyseerde ze stuk voor stuk. Ook films! Zo hielp hij tijdens zijn carrière filmmakers in Hollywood bij het maken van verhaallijnen.

Follow your bliss

Zijn denkwijze wordt vaak samengevat in zijn levensmotto Follow Your Bliss, oftewel “Volg je hart”.

Masterclass Je leven als heldenreis

Universele verhaalstructuur

Joseph Campbell ontdekte dat er een universele verhaalstructuur is: een persoon gaat op pad, op zoek naar zijn of haar bestemming, de schat. Onderweg komt hij allerlei moeilijkheden en beproevingen tegen. Bijvoorbeeld mensen die je tegenwerken, de dood, ziekte, ontslag, een boze stiefmoeder, een faillissement. Draken moeten overwonnen worden voordat er een nieuwe wereld betreden kan worden.

Zo’n reis is wat we allemaal meemaken. Als we weten dat dit universeel is, weten we ook dat als we op pad gaan, we dit kunnen verwachten. En dat, precies dat, maakt het moeilijke lichter en betekenisvoller.

“Elk levensverhaal heeft deze universele verhaalstructuur, maar elk verhaal ziet er op detail anders uit. Dat maakt jouw verhaal het jouwe! Dat gegeven is zo overweldigend.” – Brenda van Es

Masterclass Je leven als heldenreis

Je levensverhaal als heldenreis

Het schrijven van je levensverhaal als heldenreis zorgt voor inzichten en bezinning. Je bent je bewust van je ware verhaal en ontdekt je bestemming, ‘your bliss’.

Het feit dat we allemaal zo’n verhaal hebben, is uniek en helend. Het is bemoedigend als we ons leven als heldenreis kunnen zien. The story of one, is the story of all, werd ooit gezegd. Door het verhaal te delen met anderen wordt het ook nog eens erkend en worden we heel.

Jouw investering voor deze Masterclass

Voor de masterclass Je leven als heldenreis betaal je 147 euro ex btw (ipv 197 euro).

Tijd en locatie

Je bent welkom op 15 augustus van 10:00 uur – 12:30 uur (inloop vanaf 09:30 uur). Je bent welkom bij De Verdieping in Bloemendaal. Je parkeert er gratis voor de deur!

The Write Place to be!

Dit levert de Masterclass je op

  • Je leert de universele verhaalstructuur kennen van de reis van de held van Joseph Campbell
  • Je ziet hoe de Reis van held werkt en begrijpt wat de stappen zijn in jouw leven (en waarom je held bent!)
  • Je gaat naar huis met heel veel inspiratie door de dynamische avond, de videofragmenten enz.

Schrijf je in!

Klik hier en schrijf je in

*Annuleren: Kun je op het laatst niet? Jammer! Je mag iemand anders in jouw plaats laten komen. Je krijgt geen geld terug.

Locatie

Schrijfvilla Bloemendaal
Bloemendaal,+ Google Maps
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

×

Bel of App ons gerust

× App ons