Mijn leven? Ik kan er een boek over schrijven!

De workshop wordt gegeven door Trea of Brenda

Droom je al jaren over het schrijven van een boek?

Kom naar de schrijfworkshop Je boek schrijven

Dus je wilt een boek schrijven? Goed idee! Maar ja, hoe doe je dat eigenlijk, je leven tot een boek kneden?

Heb je al talloze pogingen ondernomen, maar ontbreekt het je steeds aan een goede structuur om van je verhaal een geheel te maken?

Tijdens de schrijfworkshop leer je hoe je stapsgewijs tot een structuur komt voor jouw boek. Bovendien strooien we met talloze schrijftips – en bijbehorende voorbeelden – om je levensverhaal helder, meeslepend en krachtig op papier te zetten.

Herken je deze schrijftwijfels?

Er zijn talloze afwegingen. Waar begin ik? Welke schrijfvorm past mij? Schrijf ik chronologisch of wissel ik het juist af? Hoe houd ik mijn schrijfstroom gaande? Zijn dit herkenbare vragen?

En herken je dit ook?

 • je schreef lukraak je verhaal en strandde halverwege (goed nieuws: de ©ES methode is dé gouden sleutel)
 • je mist de rode draad en daar baal je van
 • je hebt wel losse stukken, maar een verhaal, dat is het niet 
 • je piekert of anderen het wel interessant vinden wat je schrijft
 • je twijfelt of je verhaal wel prettig leest
 • je zou met je verhaal weleens mensen kunnen kwetsen
 • je weet niet waardoor, maar iets remt je in je schrijven

Dan is deze workshop Je boek schrijven #hoedan echt iets voor jou!

Over 100 Jaar Na Vandaag

Wij geloven in het doorgeven van levensechte verhalen. Of  het nu om een (auto)biografie gaat, een familieverhaal of een persoonlijk relaas. Voor de kleine kring of juist voor het grote publiek. Boeken met levensechte verhalen inspireren, boeien, raken en geven stof tot nadenken. En dat is precies wat de wereld nodig heeft.

In 2013 richtte Brenda van Es 100 Jaar Na Vandaag op. Zij organiseert het hele jaar door schrijfweken in Spanjevoor iedereen die zijn of haar levensverhaal of autobiografie wil schrijven.

Tijdens deze workshop maak je kennis met de unieke ©ES methode (Eerst Structuur). De workshops worden gegeven door Brenda (Haarlem) of Trea (Deventer / Zwolle). Je krijgt tijdens de workshop praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt. Schrijfervaring is niet nodig.

Over 100 Jaar Na Vandaag

Wij geloven in het doorgeven van levensechte verhalen. Of  het nu om een (auto)biografie gaat, een familieverhaal of een persoonlijk relaas. Voor de kleine kring of juist voor het grote publiek. Boeken met levensechte verhalen inspireren, boeien, raken en geven stof tot nadenken. En dat is precies wat de wereld nodig heeft.

In 2013 richtte Brenda van Es 100 Jaar Na Vandaag op. Zij organiseert het hele jaar door schrijfweken in Spanje voor iedereen die zijn of haar levensverhaal of autobiografie wil schrijven. 

Tijdens deze workshop maak je kennis met onze ©ES methode (Eerst Structuur). De workshops worden gegeven door Brenda en Trea (per workshop aangegeven). Ze geven je praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt. Schrijfervaring is niet nodig.

Wat ik tijdens de dagcursus leerde over het schrijven van een boek had ik 10 jaar eerder willen weten. Wat een eye openers!
Tom

Wat een leuke workshop was dit! Heel inspirerend en hoopgevend. Vooral het idee dat het kán: die chaos aan ideeën in mijn hoofd een vorm geven. Daar werd ik heel vrolijk van! En het schreeuwt om meer!
Maja

Ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten, maar wat een energie zat er in die middag. Op weg naar huis wist ik één ding zeker: mijn boek gaat er komen.
Bernice

Over de coaches

De workshop wordt gegeven door Trea of Brenda.

Trea geeft niet alleen de schrijfworkshop, maar ook alle verdiepingsworkshops. Ze studeerde Journalistiek en is auteur van Kameel op de weg. Momenteel schrijft ze aan haar tweede boek.

In 2014 richtte Brenda 100 Jaar Na Vandaag op. Ze pendelt tussen Nederland en Andalusië om daar de schrijfweken in Spanje te geven. Brenda is auteur van Zo doe je dat, je levenverhaal schrijven en In Spanje schijnt altijd de zon.

Wanneer is de schrijfworkshop Je boek schrijven #hoedan?

 

 • zaterdag 8 febuari (Deventer, Trea) – VOL!
 • zaterdag 29 februari (Haarlem, Brenda) – VOL!
 • zaterdag 28 maart (Utrecht, Brenda) – *nieuw*
 • woensdag 8 april (Groningen) – *nieuw*

De workshop begint om 12:30 uur (stipt) en eindigt (rond) 17:15 uur.

 

 

 

Waar?

 

Afhankelijk van de datum die je kiest, vindt de workshop plaats in Haarlem, Utrecht, Groningen of in de bibliotheek van Deventer. Het exacte adres krijg je zodra je je hebt aangemeld.

 

Voor wie?

 

Voor iedereen die een levensechte verhaal wil schrijven. Dat kan van alles zijn: een levensverhaal, autobiografie, biografie, familieverhaal.

 

Het kan ook je persoonlijk verhaal zijn waarmee je anderen wilt inspireren, of een geromantiseerd levensverhaal waarin je fictieve elementen verwerkt. 

Of je nu al een eind op weg bent, of nog helemaal aan het begin van je boek staat, je bent van harte welkom.  

Misschien overweeg je om naar een van de schrijfweken in Spanje te komen, ‘Ik & Mijn verhaal’. Dat kan ook een reden zijn, want dan is deze workshop een goede kennismaking voordat je naar Andalusië gaat.

 

Wat gaan we doen?

We gaan aan de slag met levensechte verhalen, de structuur en de thema’s. De structuur is misschien wel het lastigste deel, maar ook het belangrijkste. Wat leg je wel vast, en wat niet? Welke keuzes maak je zodat het ook voor de lezer leesbaar is?

Vooraf vragen we je twee items mee te nemen, zodat je voorbereid aan de schrijftafel verschijnt.

Je gaat een intensieve en bevlogen middag tegemoet met praktische en inspirerende oefeningen die jouw boek een flinke boost zullen geven.

Dit krijg je:

 • De schrijfworkshop vindt plaats op een fijne locatie, inclusief thee/water
 • Je krijgt direct feedback op je teksten waardoor je schrijven nooit meer hetzelfde zal zijn
 • Je maakt kennis met de unieke ©ES methode en leert hoe je tot een verhaallijn komt voor jouw boek
 • Je ontmoet anderen, die net als jij hun boek willen schrijven
 • Je leert te schrijven met details en hoe ze je verhaal maken
 • Je krijgt coaching en begeleiding van een professionele boekcoach
 • We analyseren een levensverhaal van een bekende Nederlander waardoor je inzichten opdoet voor je eigen verhaal
 • En! Je krijgt gratis het boek Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven t.w.v 21,95 euro

Gratis Boek

O ja! Je krijgt het boek ‘Zo doe je dat, je verhaal schrijven’ t.w.v. 21,95 euro er ook nog eens helemaal gratis bij.

Wat kost het?

De schrijfworkshop kost 97 euro per persoon (ex btw). Je krijgt daarvoor een inspirerende middag vol praktische schrijftips om je levensechte verhaal te schrijven.

Beginnen met het schrijven van je boek?

Er zijn slechts 15 / 20 plekken, afhankelijk van de locatie die je kiest. Heb je vragen? Bel +31 643117019 (of stuur een WhatsApp bericht). Een e-mail sturen kan ook (info@100jaarnavandaag.com)info@100jaarnavandaag.com

Tot ziens!

Schrijfworkshop ‘Je boek schrijven’ Haarlem (VOL)

Schrijfworkshop ‘Je boek schrijven’ Haarlem (VOL)

Jouw levensverhaal schrijven? Kom naar de schrijfworkshop 'Je boek schrijven' #hoedan waar we je precies leren hoe je aanpakt.

Meer weten »
29 februari 2020 12:30 pm - 5:30 pm
Schrijfworkshop Je boek schrijven | Utrecht – *nieuw*

Schrijfworkshop Je boek schrijven | Utrecht – *nieuw*

Jouw levensverhaal schrijven? Kom naar de schrijfworkshop in Utrecht 'Je boek schrijven'. De workshop waar we je precies leren hoe je dat aanpakt.

Meer weten »
28 maart 2020 1:00 pm - 5:30 pm
Schrijfworkshop Je boek schrijven | Groningen – nieuw !

Schrijfworkshop Je boek schrijven | Groningen – nieuw !

Jouw levensverhaal schrijven? Kom naar de schrijfworkshop in Groningen 'Je boek schrijven'. De workshop waar we je precies leren hoe je dat aanpakt.

Meer weten »
08 april 2020 1:00 pm - 5:30 pm
Misschien vind je dit ook interessant?
BOOK BOOST INTENSE – dit jaar komt je boek er wel | nieuw !

BOOK BOOST INTENSE – dit jaar komt je boek er wel | nieuw !

Had je dat voornemen vorig jaar ook: een boek schrijven? Dat het niet is gelukt, is helemaal niet erg. Maar de kans is groot dat - als er geen concreet plan komt - je het schrijven van je boek wéér uitstelt. Precies wat je niet

Meer weten »
21 maart 2020 All day
Moeder & Dochter schrijfweekend in NL – VOL !

Moeder & Dochter schrijfweekend in NL – VOL !

Doe mee mét het allereerste Moeder & Dochter schrijfweekend. Want wat weten we eigenlijk van onze moeders? En zij van hun dochters? Kom samen schrijven over liefde, geloof, familietradities enz. Extra bijzonder: jullie overnachten in een kerk.

Meer weten »
11 april 2020 11 april - 12 april
×

Bel of App ons gerust

× App ons