fbpixel

Mijn leven? Ik kan er een boek over schrijven!

Schrijfworkshop boek schrijven

De online workshop Je boek schrijven, hoe dan?

Droom je al jaren over het schrijven van een boek?

Kom naar de schrijfworkshop Je boek schrijven

Dus je wilt een boek schrijven? Goed idee! Maar ja, hoe doe je dat eigenlijk, je leven tot een boek kneden?

Heb je al talloze pogingen ondernomen, maar ontbreekt het je steeds aan een goede structuur om van je verhaal een geheel te maken?

Tijdens de schrijfworkshop leer je hoe je stapsgewijs tot een structuur komt voor jouw boek. Bovendien strooien we met talloze schrijftips – en bijbehorende voorbeelden – om je levensverhaal helder, meeslepend en krachtig op papier te zetten.

Herken je deze schrijftwijfels?

Er zijn talloze afwegingen. Waar begin ik? Welke schrijfvorm past mij? Schrijf ik chronologisch of wissel ik het juist af? Hoe houd ik mijn schrijfstroom gaande? Zijn dit herkenbare vragen?

En herken je dit ook?

 • je schreef lukraak je verhaal en strandde halverwege
 • je mist de rode draad en daar baal je van
 • je hebt wel losse stukken, maar een verhaal, dat is het niet 
 • je piekert of anderen het wel interessant vinden wat je schrijft
 • je twijfelt of je verhaal wel prettig leest
 • je zou met je verhaal weleens mensen kunnen kwetsen
 • je weet niet waardoor, maar iets remt je in je schrijven

Dan is deze workshop Je boek schrijven #hoedan echt iets voor jou!

Over 100 Jaar Na Vandaag

Wij geloven in het doorgeven van levensechte verhalen. Of  het nu om een (auto)biografie gaat, een familieverhaal of een persoonlijk relaas. Voor de kleine kring of juist voor het grote publiek. Boeken met levensechte verhalen inspireren, boeien, raken en geven stof tot nadenken. En dat is precies wat de wereld nodig heeft.

In 2013 richtte Brenda van Es 100 Jaar Na Vandaag op. Zij geeft het hele jaar door schrijfweken in Spanje voor iedereen die zijn of haar levensverhaal of autobiografie wil schrijven.

Tijdens deze workshop maak je kennis met de unieke ©ES methode (Eerst Structuur). De workshop wordt gegeven door Brenda. Je krijgt tijdens de workshop praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt. Schrijfervaring is niet nodig.

Schrijfworkshop boek schrijven

Over 100 Jaar Na Vandaag

Wij geloven in het doorgeven van levensechte verhalen. Of  het nu om een (auto)biografie gaat, een familieverhaal of een persoonlijk relaas. Voor de kleine kring of juist voor het grote publiek. Boeken met levensechte verhalen inspireren, boeien, raken en geven stof tot nadenken. En dat is precies wat de wereld nodig heeft.

In 2013 richtte Brenda van Es 100 Jaar Na Vandaag op. Zij organiseert het hele jaar door schrijfweken in Spanje, Nederland en België voor iedereen die zijn of haar levensverhaal of autobiografie wil schrijven. 

Tijdens deze workshop maak je kennis met onze ©ES methode (Eerst Structuur). De workshops worden gegeven door Brenda. Je krijgt praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt. Schrijfervaring is niet nodig.

Wat ik leerde over het schrijven van een boek had ik graag tien jaar eerder willen weten. Wat een eye openers!

Tom

Wat een leuke workshop was dit! Heel inspirerend en hoopgevend. Vooral het idee dat het kán: die chaos aan ideeën in mijn hoofd een vorm geven. Daar werd ik heel vrolijk van! En het schreeuwt om meer!
Maja

Ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten, maar wat een energie zat er in die middag. Hierna wist ik één ding zeker: mijn boek gaat er komen.

Bernice

Schrijfworkshop boek schrijven

Over de coach

De workshop wordt gegeven door Brenda.

In 2013 richtte Brenda van Es 100 Jaar Na Vandaag op. Ze pendelt tussen Nederland en Andalusië om daar de schrijfweken in Spanje te geven. Brenda is auteur van Zo doe je dat, je levenverhaal schrijven en In Spanje schijnt altijd de zon.

Schrijfworkshop boek schrijven

Datum workshop Je boek schrijven #hoedan? 

Waar?

De schrijfworkshop vindt online plaats via Zoom. Je hoeft niets te installeren op je computer. Per e-mail krijg je heel eenvoudig de link waarmee je bij de workshop binnenkomt. 

 

Voor wie?

Voor iedereen die een levensecht verhaal wil schrijven. Dat kan van alles zijn: een levensverhaal, autobiografie, biografie, familieverhaal of geromantiseerd persoonlijk verhaal.

Het kan ook je persoonlijk verhaal zijn waarmee je anderen wilt inspireren, of een geromantiseerd levensverhaal waarin je fictieve elementen verwerkt. 

Of je nu al een eind op weg bent, of nog helemaal aan het begin van je boek staat, je bent van harte welkom.

Misschien overweeg je om naar de 4-daagse in Nederland te komen. Of, zodra het weer kan, naar een van de schrijfweken in Spanje ‘Ik & Mijn verhaal’. Dan is deze workshop een goede kennismaking.

Wat gaan we doen?

We gaan aan de slag met levensechte verhalen, de structuur en de thema’s. De structuur is misschien wel het lastigste deel, maar ook het belangrijkste. Wat leg je wel vast, en wat niet? Welke keuzes maak je zodat je verhaal ook voor de lezer leesbaar is?

Vooraf vragen we je twee items mee te nemen, zodat je voorbereid aan de schrijftafel verschijnt.

Je gaat een intensieve en bevlogen middag tegemoet met praktische en inspirerende oefeningen die jouw boek een flinke boost zullen geven.

Schrijfworkshop boek schrijven

Dit krijg je:

 • Tijdens de workshop krijg je direct feedback op je teksten waardoor je schrijven nooit meer hetzelfde zal zijn
 • Je maakt kennis met de unieke ©ES methode en leert hoe je tot een verhaallijn komt voor jouw boek
 • Je ontmoet anderen, die net als jij hun boek willen schrijven
 • Je leert te schrijven met details en hoe ze je verhaal maken
 • Je krijgt coaching en begeleiding van een professionele boekcoach
 • We analyseren een levensverhaal van een bekende Nederlander waardoor je inzichten opdoet voor je eigen verhaal
 • En! Je krijgt gratis het boek Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven t.w.v 21,95 euro. 

Cadeau!

Je krijgt het boek ‘Zo doe je dat, je verhaal schrijven’ t.w.v. 21,95 euro er gratis bij.

Wat kost het?

De schrijfworkshop kost 177 euro per persoon ( 147 ex btw). Je krijgt daarvoor een inspirerende training vol praktische schrijftips om je levensechte verhaal te schrijven. En de ©ES methode wordt je in detail uitgelegd!

Je krijgt ook nog eens het boek Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven CADEAU

Beginnen met het schrijven van je boek?

Deze online training gaat door bij minimaal drie personen. Heb je vragen? Bel +31 643117019 (of stuur een WhatsApp bericht). Een e-mail sturen kan ook info@100jaarnavandaag.com

Tot ziens!

Misschien vind je dit ook interessant?

There are no upcoming events at this time.

×

Bel of App ons gerust

×