Brenda van Es, schrijfweken Spanje (auteur Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven)

“EEN ONUITPUTTELIJKE HEERLIJKHEID”

Andalusië is een van de grootste regio’s van Spanje, er wonen cira 8,5 milljoen mensen. De hoofdstad is Sevilla. Het is vooral bekend van de koningsteden als Granada, Ronda, Cordoba en Sevilla. In het 944 pagina’s dikke boek ‘De hand van Fatima’, komen ze allemaal voor (een absolute leestip).

 

Bij Granada mogen wonen is een onuitputtelijke heerlijkheid. De betovering van toen ik hier aankwam, is er nog altijd. Ik ben niet de enige die dat zo voelt. Ook Michelle Obama, Hemmingway, Federico García Lorca, ja, zelfs William Shakespeare voelden de magie.

 

Als je echt wilt ervaren wat Andalusië behelst, duik een lokale koffietent in, in een klein steegje, weg van de toeristenstroom. Drink er je koffie in het felle tl-licht, terwijl je rustig op een flamenco-stoeltje luistert naar het Spaanse temperament van je medekoffiedrinkers.Als je goed oplet zul je zien dat ze tijd hebben en tijd nemen.
Ze hebben zelfs geen haast om te bestellen. Wil je voor? Dan ga je toch voor. Geen probleem.

 

Ook de vuurrode zonsondergang op de stad en het Alhambra is avond na avond overweldigend. Het flaneren van de mensen in de stad. De koelte door de dominante bergketen. De tapas, de levenslust, en nog zo veel meer!

Andalusië is magisch. Lees er alles over op mijn blog:
wat Andalusië magisch maakt (in het bijzonder voor schrijvers) 

×

Bel of App ons gerust

× App ons