fbpixel

Over Andalusië

Brenda van Es, schrijfweken Spanje (auteur Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven)

 

 

 

 

“Spanje is voor mij een onuitputtelijke heerlijkheid”

Wist je dat Andalusië zo groot is als Portugal? Eerlijk is eerlijk, voordat we hier neerstreken, wist ik het ook niet. Het is een van de grootste regio’s van Spanje, er wonen cira 8,5 milljoen mensen. De hoofdstad is Sevilla. Het gebied is vooral bekend van de koningsteden als Granada, Ronda, Cordoba en Sevilla. In het 944 pagina’s dikke boek ‘De hand van Fatima’, komen ze allemaal voor (een absolute leestip).

 

Bij Granada mogen wonen is een onuitputtelijke heerlijkheid. De betovering van toen ik hier aankwam, is er nog altijd. Ik ben niet de enige die dat zo voelt. Ook Michelle Obama, Hemmingway, Federico García Lorca, ja, zelfs William Shakespeare voelden die magie.

Koffietentjesgeluk tjokvol tijd

Als je echt wilt ervaren wat Andalusië behelst, duik een lokale koffietent in, in een klein steegje, weg van de toeristenstroom. Drink er je koffie in het felle tl-licht, terwijl je rustig op een flamenco-stoeltje luistert naar het Spaanse temperament van je medekoffiedrinkers.Als je goed oplet zul je zien dat ze tijd hebben en tijd nemen. Ze hebben zelfs geen haast om te bestellen. Wil je voor? Dan ga je toch voor. Geen probleem.

Alhambra

Ook de vuurrode zonsondergang op de stad en het Alhambra is avond na avond overweldigend. Het flaneren van de mensen in de stad. De koelte door de dominante bergketen. De tapas, de levenslust, de bergen van de Sierra Nevada op de achtergrond en nog zo eindeloos veel meer!

Magisch

Andalusië is magisch. Lees er alles over op de blog: wat Andalusië magisch maakt (in het bijzonder voor schrijvers) 

Meer inspiratie om (eindelijk) je boek te schrijven?

Heb jij het gevoel dat het tijd is om je boek te schrijven? Niet rondlopen met het idee van een boek, maar in beweging komen? Laten we vandaag beginnen. Meld je aan voor de checklist met de 10 súperbelangrijke vragen voor je boek. Klik hieronder. Duizenden mensen gingen je al voor!

Misschien vind je dit ook interessant:

Boeken schrijven met veranderkracht? Deze 3 vrouwen deden dat

Boeken schrijven met veranderkracht? Deze 3 vrouwen deden dat

Boeken schrijven met veranderkracht, kan dat? Jazeker! Vandaag is het Internationale Vrouwendag en speciaal daarvoor zet ik deze drie vrouwelijke schrijvers in het licht. Wat ze delen is dat hun boeken grote veranderingen teweeg brengen. Laat het de inspiratie zijn...

Brenda van Es hielp al honderden mensen bij het schrijven van hun autobiografische boek. Ze volgde de Academie voor Communicatie in Amsterdam en maakte carrière bij beursgenoteerde bedrijven en goededoelenorganisaties. In 2013 richtte ze ‘100 jaar na vandaag’ op en vertrok samen met haar man naar Spanje om daar het hele jaar door schrijfcursussen te geven onder de naam ‘Ik & Mijn verhaal’.

Een jaar later ontwikkelde ze de ©ES methodiek – Eerst Structuur – speciaal voor levensverhaalschrijvers. Het resultaat is verbluffend: levensechte verhalen komen helder en krachtig op papier, óók zonder schrijfervaring.

In 2017 verscheen van haar hand het boek ‘Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven’. Het werd lovend ontvangen door Schrijven Magazine.

Je bestelt het boek hier.

×

Bel of App ons gerust

×