We’re hiring! Vacature schrijfcoach levensechte verhalen

UPDATE _ VACATURE IS NIET MEER ūüôā

VACATURE SCHRIJFCOACH

Heb jij iets met boeken? Lees vooral deze vacature!

We geloven in het doorgeven van levensechte verhalen. Of het nu om een biografie gaat, een familieverhaal of een persoonlijk relaas. Voor de kleine kring of juist voor het grote publiek. Boeken met levensechte verhalen inspireren, boeien, raken, bieden inzicht en geven stof tot nadenken. En dat is precies wat de wereld nodig heeft.

Bij 100 jaar na vandaag krijgen wij steeds vaker de vraag naar schrijfcoaches. Het gaat bij ons altijd om levensechte verhalen. Als je dat aanspreekt, zoeken we jou! Meestal krijgen we de vraag van mensen die een schrijfweek bij ons hebben gevolgd in Spanje en daarna onder begeleiding van een coach hun verhaal verder willen schrijven. De mooiste verhalen komen ter tafel: van tienermoeder worden of leven in Afrika, tot een levensverhaal voor de kinderen.

Voorheen coachte Brenda van Es (oprichtster 100jaarnavandaag.com) alle deelnemers zelf maar inmiddels zijn de schrijfweken zo’n succes dat ze dit niet meer kan doen. Daarom zoeken we dringend naar een bevlogen en betrokken¬†schrijfcoach. Iemand die niet¬†van levensechte verhalen houdt, maar er knetter-hyper-d√≥l op is!

JIJ

 • bent een steengoeie schrijver, een levensverhaalliefhebber, die razend enthousiast wordt van woorden, zinnen, alinea’s, hoofdstukken, dialogen en metaforen
 • hebt bij voorkeur al eens een (levens)boek(en) geschreven
 • hebt ervaring met het begeleiden van mensen die hun persoonlijke verhaal willen schrijven
 • weet alles van storytelling en hoe je dat toepast bij het schrijven van een boek
 • legt makkelijk contact, vraagt door en weet bij de schrijver het beste van haar/zijn kunnen naar boven te halen
 • investeert in jezelf en volgt een opleiding om onze methodiek eigen te maken (zie ook WIJ)
 • weet als geen ander dat een persoonlijk verhaal schrijven iets doet met de persoon achter het verhaal en gaat daar (zeer) respectvol mee om
 • weet dat de kern van het verhaal leidend is – uiteraard omlijst met (stamboom)feiten – en bent in staat dat samen met de schrijver te kneden tot een logisch geheel
 • weet aan te wijzen waar de schrijver het verhaal kan aanscherpen
 • geeft gedegen, goed onderbouwde feedback en¬†denkt op alle (boek)fronten mee met de schrijver
 • beschikt over een lange adem want een boek schrijven gaat niet over √©√©n nacht ijs!
 • hebt HBO/WO werk- en denkniveau
 • bent flexibel en komt je afspraken na
 • werkt vanuit huis: ‘s ochtends, ‘s avonds en als het nodig is op weekenddagen

WIJ

 • voorzien je¬†vanuit de schrijfweken van klanten
 • werken met de zelfontwikkelde ¬©ES methode – dat staat voor Eerst Structuur – die we je ook gaan leren. Je volgt daarvoor een cursus die o.a. bestaat uit een workshop en een schrijfweek in Spanje
 • leren je op een unieke manier te kijken naar verhalen, en onthullen alle schrijfgeheimen, die jij op jouw beurt schaamteloos mag verklappen aan de schrijver zodat zijn of haar schrijven n√≥g beter wordt: alles voor het boek!

INTERESSE?

Je leest nog steeds? Leuk! Reageer direct en stuur je CV met een smetteloos en inspirerend schrijven. Voor vragen is Brenda van Es, te mailen via brenda@100jaarnavandaag.com. Bellen kan natuurlijk ook via 06-43117091

OVER 100 JAAR NA VANDAAG

100 jaar na vandaag werd opgericht in 2013 door Brenda van Es (auteur van het boek Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven, 2017 en In Spanje schijnt altijd de zon, 2018).

Onze missie is om het schrijven van een boek voor iedereen mogelijk te maken. Daarom organiseren we schrijfweken in Spanje waar we mensen leren hun verhaal te schrijven volgens de zelfontwikkelde ©ES methode. We geloven in het doorgeven van levensechte verhalen. Of het nu om een biografie gaat, een familieverhaal of een persoonlijk relaas. Voor de kleine kring of juist voor het grote publiek. Boeken met levensechte verhalen inspireren, boeien, raken, bieden inzicht en geven stof tot nadenken. En dat is precies wat de wereld nodig heeft.

Voor meer informatie kijk je rond op deze site of op www.facebook.com/100jaarnavandaag

 

Misschien vind je dit ook interessant:

Brenda van Es hielp al honderden mensen bij het schrijven van hun autobiografische boek. Ze volgde de Academie voor Communicatie in Amsterdam en maakte carri√®re bij beursgenoteerde bedrijven en goededoelenorganisaties. In 2013 richtte ze ‚Äė100 jaar na vandaag‚Äô op en vertrok samen met haar man naar Spanje om daar het hele jaar door schrijfcursussen te geven onder de naam ‚ÄėIk & Mijn verhaal‚Äô.

Een jaar later ontwikkelde ze de ¬©ES methodiek ‚Äď Eerst Structuur ‚Äď speciaal voor levensverhaalschrijvers. Het resultaat is verbluffend: levensechte verhalen komen helder en krachtig op papier, √≥√≥k zonder schrijfervaring.

In 2017 verscheen van haar hand het boek ‘Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven’. Het werd lovend ontvangen door Schrijven Magazine.

Je bestelt het boek hier.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

×

Bel of App ons gerust

× App ons